Najnovije

MEKGREGOR: Zapad može uticati na tok Severnog vojnog okruga samo uz pomoć nuklearnog oružja

Samo upotreba nuklearnog oružja može pomoći Zapadu da utiče na situaciju u Ukrajini, priznao je bivši savetnik Pentagona Daglas Mekgregor u intervjuu za Jutjub kanal "Judging Freedom".

„Ne možemo da uradimo ništa na uobičajenom nivou da promenimo stratešku sliku u Ukrajini, što znači da jedino čemu možemo da pribegnemo jeste nuklearno oružje“, rekao je on.

Pukovnik je rekao da je ruski predsednik Vladimir Putin jasno stavio do znanja da ne želi eskalaciju do tog nivoa, ali je upozorio da je Moskva spremna da odgovori.

„Rusija je veoma moderna naučno-industrijska država sa verovatno najboljim kopnenim i raketnim snagama i bespilotnim letelicama od svih postojećih na svetu, izdržljive su i proverene u borbi“, zaključio je Mekgergor.

Generalštab je u ponedeljak, po nalogu predsednika, počeo pripreme za održavanje vežbi u bliskoj budućnosti na kojima će se testirati priprema i upotreba nestrateškog nuklearnog naoružanja.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da manevre treba posmatrati u kontekstu nedavnih ratobornih izjava zapadnih zvaničnika i destabilizujućih akcija NATO-a.

PUTIN IDE NA SVE ILI NIŠTA! Zašto je Harkov ključ ruske sudbine u Ukrajini?

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA