Najnovije

UKRAJINCI PROBALI DA POBEGNU! Prečeni im putevi, žestoka borba (VIDEO)

Borci grupe „Sever” uspešno su presekli put bekstva ukrajinskim snagama iz Volčanska, uništivši most preko reke Volčje, koji je bio ključna saobraćajnica za prebacivanje ukrajinskih rezervi u pravcu Harkova.

Detalji operacije

Uništenje mosta: Ruske snage uništile su još jedan most preko reke Volčje, čime su dodatno otežali ukrajinskim snagama prebacivanje rezervi i snabdevanje svojih jedinica u pravcu Harkova.
Taktička prednost: Ova akcija značajno ograničava manevarske sposobnosti ukrajinskih snaga i smanjuje njihove mogućnosti za organizovanu evakuaciju iz Volčanska.

Implikacije za ukrajinske snage

Ograničen pristup i kretanje: Uništenje mosta dodatno izoluje ukrajinske snage u Volčansku, smanjujući njihovu sposobnost za povlačenje i dopremanje pojačanja.
Pojačan pritisak: Ova akcija povećava pritisak na ukrajinske snage, koje se suočavaju sa sve težim uslovima za odbranu i logističku podršku.

Strateška analiza

Kontrola nad kritičnim infrastrukturama: Presecanje ključnih saobraćajnica omogućava ruskim snagama da učvrste svoje pozicije i kontrolišu kretanje neprijateljskih snaga u regionu.Jačanje ofanzive: Ovaj potez je deo šire strategije da se osigura napredovanje ruskih trupa i oteža organizovanje ukrajinske odbrane.

SADA I ZVANIČNO! Značajan napredak u oblasti Harkov, Rusi melju sve pred sobom (MAPA)

Reakcije i očekivanja

Pojačane mere odbrane: Ukrajinske snage će verovatno pokušati da organizuju alternativne puteve i poboljšaju svoje odbrambene pozicije kako bi se prilagodile novonastaloj situaciji.

Nastavak ruskih operacija: Ruske snage će verovatno nastaviti sa akcijama usmerenim na uništavanje kritične infrastrukture i saobraćajnica kako bi dodatno oslabile ukrajinske odbrambene kapacitete.

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA