Najnovije

ZELENSKI TVRDI: Odbijen napad i juriš na Časov Jar - uništeno preko 20 ruskih oklopnjaka

Oružane snage Ukrajine odbile su ruski juriš na Časov Jar i uništile više od 20 jedinica oklopne tehnike neprijatelja, izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski u večernjem video obraćanju.
Zelenski

Zelenski

"Ne zaboravljamo ni na druge pravce bitaka, osim Harkova: Kramatorsk, Pokrovski, Kurakovo, južni pravci - gde god je teško, naše snage daju dostojan otpor okupatoru. Posebno se zahvaljujem momcima koji su odbili ruski napad na Časov Jar. Naši vojnici su uništili više od 20 jedinica oklopnih vozila okupatora. Bravo momci", poručio je Zelenski.

Podsetio je da se danas obeležava 80. godišnjica deportacije krimskotatarskog naroda. 

"Danas, obeležavajući sećanje na žrtve deportacije krimskih Tatara i osuđujući rusku zloupotrebu Krima, osećamo, znamo, da rusko zlo nije i neće biti svemoćno. Okupatorovo vreme na našoj zemlji je ograničeno, a njegovo proterivanje je neizbežno i zavisi od toga kako se svi opiremo, kako svi težimo da ujedinimo svet, i kako je sam svet postavljen da štiti čovečanstvo i život", poručio je predsednik Ukrajine.

Naveo je da je ruska okupacija Krima 2014. bila zapravo test odlučnosti za sve u svetu.  "Tada nije bilo prave reakcije i Putin je odlučio da bi mogao da učini više zla nekažnjeno, a 24. februar je ovo okončao otporom svih Ukrajinaca, celog našeg naroda... Boreći se za Ukrajinu, radeći za Ukrajinu, došli smo do takvog nivoa da se rusko zlo neće sakriti od naših pravednih odgovora ni na sopstvenoj teritoriji", istakao je ukrajinski lider.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA