Најновије

Разбили излог Тадићеве странке!

КРАГУЈЕВАЦ - Непознати почионици разбили су излог странке Бориса Тадића у Крагујевцу, која од пре неколико дана има назив СДС уместо доскорашњег имена НДС.
(Фото: ЈуТјуб)

(Фото: ЈуТјуб)

У центру града, на стаклу просторија странке је слика Бориса Тадића преко чијег је чела направљена рупа, највероватније каменом. Представник те странке и народни посланик из Шумадије Александар Сенић у телефонској изјави Танјугу је рекао да је излог странке разбијен у ноћи између 10. и 11. октобра. "Случај смо пријавили полицији и од њих очекујемо да буду експедитивни и да у што краћем времеском року открију почионице", рекао је Сенић. Портпарол Полицијске управе у Крагујевцу Слободан Лазаревић је рекао да су представници те странке данас око поднева пријавили да је разбијен излог на просторијама странке и додао да је у току увиђај. Странка Бориса Тадића у крагујевачкој Скупштини има једног одборника, који се, бар званично, није определио да ли ће, у актуленој политицкој ситуацији у Крагујевцу, свој глас дати тренутној власти или будућој већини, чији је формирање ових дана најављено.  Одборник Тадићеве странке у садашњем скупштинском сазиву је у опозицији, а странка је одборнички мандат освојила на самосталној листи "Избор за бољи Крагујевац-Борис Тадић". Градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић пре два дана је, гостујићи на Телевизији Крагујевац, изјавио да има подршку 41 од укупно 87 одборника, односно, да већину од 44 одборника има СНС. Одборничка група Стевановићеве странке Заједно за Шумадију (ЗЗШ) као и ЛДП у петак су поднели иницијативу за сазивање ванредне седнице градског парламента, како би проверили да ли градоначелник има већину. Најављивана иницијатива странака окупљених око опозиционе СНС, са захтевом да се одржи ванредна седница Скупштине града на којој би се одборници изјашњавали о неповерењу председнику Скупштине Саши Миленићу и градоначелнику Крагујевца Верољубу Стевановићу још није поднета. Незванично се сазнаје да ће бити поднета у понедељак, 13. октобра.  Председник Скупштине града Саша Миленић у петак је изјавио да ће ванредну седницу градског парламента заказати у року од седам дана од дана подношења иницијативе ЗЗШ и ЛДП.
Прочитајте још:

СНС подржава 50 одсто а Путинов долазак 70 одсто Срба!

Додао је и да ће бити одржана у законском року до 15 дана од датума када је иницијатива ушла у скупштинску процедуру. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА