Најновије

Бабић: Војна парада је понос Србије!

БEOГРAД - Шеф посланичке групе СНС Зоран Бабић изjавио jе данас да jе Воjна парада, коjа ће бити одржана 16. октобра у Београду у присуству председника Русиjе Владимира Путина, понос Србиjе, jер имамо шта да покажемо и позвао све грађане да присуствуjу првоj таквоj паради после 29 година.
Бабић: Сви на параду! (Фото: ЈуТјуб)

Бабић: Сви на параду! (Фото: ЈуТјуб)

"Парада jе понос Србиjе зато што грађани Србиjе имаjу наjвеће поверење у воjску и ми имамо чиме да се поносимо", рекао jе Бабић. Oн jе на TВ Пинк казао да ће учествовати 3.000 воjника на паради, више од 300 возила, 32 тенка, 45 авиона, више од 30 чамаца. "Део параде ће бити успеси наше наменске индустриjе односно све оно што смо у протекле две године развиjали - (оклопна возила) Лазар 1, Лазар 2, Нора... што jе све наш понос", истакао jе Бабић. Oн очекуjе присуство свих амбасадора и воjних аташеа истичући да jе "наравно наjвећи успех присуство Путина, човека коjи jе приjатељ Србиjи, што jе показао много пута до сада". "Позивам грађане да 16. октобра буду део параде и део поноса Србиjе", поручио jе Бабић.
Прочитајте још:Путин у Београду потписује чак седам споразума са Србијом
На питање да ли посета 15. октобра наjмлађег америчког сенатора Kриса Mарфиа, председаваjућег Поткомитета Сената за европске послове, има везе са посетом Путина наредног дана, Бабић jе казао да jе то узвратна посета Mарфиjа и да нема везе са посетом руског председника. Бабић каже да jе делегациjе српског парламента имала пре три седмице састанак са Kонгресом СAД и да jе Mарфи веома и да ће у наредним годинама водити СAД. "Mарфи jе поставио питање - шта СAД могу да ураде за Србиjу и то jе разговор приjатеља", нагласио jе шеф посланичке групе СНС додаjући да ће Mарфи имати састанке са преставницима владе и Скупштине Србиjе током посете нашоj земљи. Према речима Бабића, треба да правимо приjатеље на свим странама света, са jасним европским путем, али и неувођењем санкциjе Рускоj федерациjи, што jе у складу са политиком државе. Oн jе навео да jе 36 компаниjа из СAД показало заинтересованост за 502 предузећа у процесу приватизациjе, 25 из Велике Британиjе и више од 70 из Немачке. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА