Најновије

Ђоковић: Тренутно ми је у глави како ћу постати отац

Ставио је на главу капуљачу од тренерке Новак Ђоковић када је излазио из сале за конференције после пораза од Федерера у полуфиналу Шангаја. Отишао је право у свлачионицу, потом у хотел, па на аеродром.
Број 1 (Фото: ЈуТјуб)

Број 1 (Фото: ЈуТјуб)

Свестан је да му се Роџер опасно приближава на месту светског броја један. Притом, питање је хоће ли Србин уопште играти Париз, због порођаја супруге Јелене, који се очекује у то време, па ће изгубити нових 1.000 бодова. Швајцарац са друге стране учествује и у Базелу, после чега вероватно долази у „Берси“. Самим тим, прилично је јасно да ће завршни мастерс у Лондону одлучивати који ће тенисер, Новак или Роџер, окончати годину као краљ белог спорта. Ту Ђоковић, такође, брани титулу и 1.500 бодова, а за разлику од мастерса у Француској, овде неће бити места било каквим калкулацијама. - Тренутно ми је у глави само то како ћу постати отац. После тога ћу направити јасан и прецизан план турнира и циљева до краја године. Желим да окончам сезону као први, ту нема тајне - рекао је Новак. Многи коментаришу да сталне промене тренера, по систему Вајда је главни на једном такмичењу, а Бекер на другом, можда нису идеалан рецепт. Ипак, Ноле не мисли тако. - Марјан и Борис комуницирају сваког дана. На пример, док је Вајда био са мном у Пекингу, стално је причао телефоном са Бекером. Исти принцип, али у обрнутом смеру, важио је у Шангају. То је важно због правилног приступа тренинзима, мечевима, припреми оног што ме чека. Моја игра је ту, мање или више. Нема неке посебне промене. Када је Борис долазио у тим почетком године, циљ му није био да одмах почне да мења моје ударце. Пре је радио на том менталном приступу, дајући ми подршку, користећи своје богато искуство. Зна како је бити на великој сцени, освајати слемове, и како изгледа суочавати се са највећим ривалима у важним мечевима. На тим детаљима настављамо да радимо. Прилагођавање тих ситница је процес. Сви смо на истом задатку у тиму - рекао је Ђоковић.
Прочитајте још: Графити ИСИС у Дечанима!
Деси се и да се Вајда и Бекер не слажу у неким ситуацијама. - Наравно да се деси. Нормално је то у сваком послу, није реч ни о чему озбиљном. Ми доста радимо на комуникацији, на разумевању, јер обојица чине све да бих ја поправио игру и остао на броју један што је дуже могуће. Наш тенисер је рекао и да нема момената када Борис саветује једно, а Вајда друго. - Не, баш због те сталне комуникације о којој сам причао. Они се добро разумеју јер причају о свим стварима и аспектима игре, психолошког приступа, о опоравку, тренинзима и слично. Пре него што информација дође до мене, они се усагласе. О Лондону се доста говорило у Шангају претходних дана и кроз призму могуће селидбе у другу државу, с обзиром на то да овом граду истиче уговор са АТП туром. - Завршни мастерс је био изузетно успешан турнир. Јасно ми је зашто доста људи жели да га задржи у Енглеској. Међутим, мислим да би требало донети промене и дати шансу другима да буду домаћини - причао је Ђоковић. Говорка се и о могућности селидбе у Јужну Америку, или Азију. - Распоред је такав какав је, а имамо недељу дана између Париза и финалног мастерса, па не мислим да би чак и даље дестинације представљале проблем за играче што се путовања тиче. Имали бисмо времена на привикавање. Сигуран сам да би било где у Јужној Америци то био пун погодак, али и САД, и Европа би били у реду. Немам ништа против Лондона, ипак промена би била добра за овај спорт - закључује Новак. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА