Најновије

ДСС данас бира новог председника

БЕОГРАД - Чланови Демократске странка Србије (ДСС) данас ће изабрати наследника Војислава Коштунице, а кандидати за новог лидера су Милош Алигрудић и Санда Рашковић-Ивић.
ДСС (Фото: ДСС)

ДСС (Фото: ДСС)

Алигрудић је поручио да ће његовом победом на председничким изборима, поново бити успостављено јединство у ДСС, док Рашковић-Ивић која се такође нада да ће наследити Коштуницу исто то обећава. Алигрудић је, у писаној изјави, оптужио Рашковић-Ивић да жели да промени страначки програм заснован на војној и политичкој неутралности док Рашковић-Ивић то негира и истиче да само жели да промени пут којим ће стићи до основних циљева ДСС. Она "отворено најављује промену програма ДСС и намерава да политику неутралности замени некаквим `суверенизмом`", истиче Алигрудић у писаној изјави достављеној медијима.
Прочитајте још:Путин у Београду потписује чак седам споразума са Србијом
Он објашњава и да "сам по себи `суверенизам`" не значи ништа, јер је свака држава суверена" док је "неутралност ужи и веома конкретан појам који значи економску сарадњу са свима у заједничком интересу, а политички и војни блок ни са ким". "Оваквим ставом Рашковић-Ивић, коју смо примили отвореног срца из Демократског центра Драгољуба Мићуновића, довела је у питање најважније програмско опредељење ДСС и унела поделу у странку", навео је Алигрудић. Коментаришући ставове противкандидата, Рашковић-Ивић каже да се ту ради "о несимпатичним оптужбама" које нису тачне. Она каже да основне делове програма ДСС - противљење уласку Србије у НАТО, евроскептицизам... и остало не жели да мења али да сматра да пут којим се до тога доћи треба променити. "На изборима у недељу ДСС на демократски начин бира председника и тиме чланство и делегати покзују свој демократски капацитет,", каже Рашковић-Ивић. Она је додала да се нада победи, јер су њену кандидатуру подржало 88 одбора а Алигрудића 53, а да су избори у недељу прилика за све у странци да покажу да имају демократски капацитет. Скупштина ће бити одржана у Центру "Сава", а у првом делу ће говорити вршилац дужности председник Александар Поповић, најављено је из ДСС. Коштуница, једини лидер ДСС од оснивања поднео је оставку после неуспеха странке на мајским изборима, а странку од тада води Поповић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА