Најновије

Гашић: Србија има чиме да се поноси!

БEOГРAД - Припадници Воjске Србиjе данас су наставили са припремама за воjну параду уз поруку министра одбране Братислава Гашића да ће оно што ће приказати 16. октобра доказати да Србиjа има чиме да се поноси.
Министар Гашић (Фото: ЈуТјуб)

Министар Гашић (Фото: ЈуТјуб)

Гашић коjи jе на платоу између Палате Србиjе и Дунава присуствовао почетку званичних проба изразио задовољство оним што jе видео. "Tо иде jако добро, све скупа ангажовано jе више од 4.500 воjника и мислим да Република Србиjа има чиме да се поноси", рекао jе он. Гашић jе позвао све грађане да 16. октобра у 15.30 сати дођу на простор код Палате Србиjе и да с поносом пропрате све што jе Воjска Србиjе припремила, поводом седам децениjа од ослобођења Београда. Oн jе изразио задовољство и односом воjника према припремама за воjну параду. "Чули сте воjнике са колико поноса се припремаjу да изађу на парду", рекао jе Гашић. Према његовим речима, сви припадници система одбране су поносни што ће пред нашим броjним приjатељима приказати све вештине и способности коjима располаже Воjска Србиjе. Начелник Генералштаба Воjске Србиjе Љубиша Диковић и градоначелник Београда Синиша Mали присуствовали су припремама припадника Воjске Србиjе за воjну параду. Диковић jе изразио задовољство нивоом припремљености jединица и уверење да ће 16. октобра пред броjним гостима и грађанима Воjска Србjе приказати шта зна у наjбољем светлу. "Oтпочели смо и са заjедничким пробама, а ниво припремљености jединица jе задовољаjући", рекао jе начелник генреалштаба додавши да jош имамо времена да до 16. октобра одређене ствари поправимо. Диковић jе уверен да ће то бити и уређено, а да ће на сам дан одржавања параде Воjска Србиjе све на наjбољи начин представити грађанима. Начелник Генералштана Воjске Србиjе jе рекао и да ће воjна опрема и средства наоружања, коjи ће бити прказани на пради, показати да не заостаjемо за државама у региону.
Прочитајте још:Избори у БиХ – Додик претендује на још један мандат!
"Што се тиче региона не заостаjемо ни по питању средстава, воjне опреме нити у људству - од неких смо броjниjи по техници и по људству", рекао jе Диковић. Према његовим речима, Румуниjа jе и по средствима и по људству броjниjа, са Бугарском смо ту негде, а имамо више воjника и средстава наоружања у односу на Хрватску, Црну Гору, Mакедониjу... Диковић jе, такође, изразио задовољство ентузиjазмом и вољом припадника Воjске Србиjе исказаном током припрема за воjну параду. Према његовим речима, учешће на воjноj паради jе професионални врх кариjере за сваког воjника, а што припадници Воjске Србиjе и показуjу током припрема. Градоначелник Београда jе изразио задовољство радом комуналних служби коjе су, такође, ангажоване на припремама за одржавање воjне параде. Mали jе наjавио да ће у наредним данима бити учињен додатни напор како би се учинило све што jе неопходно да градске службе у свом домену рада допринесу успешном одржавању воjне параде. Према његовим речима, Београд слави седам децениjа од ослобођења у Другом светском рату, што jе велики историjски тренутак и за престоницу Србиjе и за целу земљу и зато jе град Београд ангажовао све комуналне службе како би та годишњица протекла у наjбољем реду. Уз тенкове, оклопне транспортере, авионе и хеликоптере, као и броjне jединице пешадиjе данас су приказана и нова средства наоружања попут беспилотних летилица коjе се припремаjу за увођење у систем наоружања Воjске Србиjе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА