Најновије

Николић: ЕУ ће још снажније тражити санкције против Русије!

БЕОГРАД - Европа ће сигурно покушати да "још снажније захтева од Србије да уведе санкције Русији и могуће је да ће то бити у најскорије време", изјавио је председник Србије Томислав Николић у интервјуу ТВ Русија.
Николић: Траже санкције!(Фото: ЈуТјуб)

Николић: Траже санкције!(Фото: ЈуТјуб)

"Европа инсистира на том делу споразума о приступању ЕУ који се тиче спољне политике. Али, увек постоје изузеци. У суштини, Европа нема заједничку спољну политику ни о једном питању", рекао је Николић у интервјуу, објављеном у суботу касно увече. Он је као пример навео признање Косова и Метохије. "Ако постоје изузеци, они треба да буду за све, па и за Србију, а Србија ће испунити све нормалне услове да би постала члан ЕУ", рекао је српски председник.
Прочитајте још:Путин у Београду потписује чак седам споразума са Србијом
На питање да ли се боји да ће таквим изјавама растегнути улазак Србије у ЕУ, Николић је одговорио негативно. Николић је рекао да Србија није подељена као Украјина, где је, по његовим речима, део за улазак у ЕУ а део за Русију, и да Србија жели да буде и с ЕУ и с Русијом. "И то треба да нам омогуће и Русија и ЕУ. У противном случају - они не знају какви су Срби", навео је Николић. На питање како види улогу Србије у њеном предстојећем председавању ОЕБС, укључујући и питање Украјине, он је рекао да је Србија идеална држава као председавајућа, док се не реши проблем у Украјини, "јер је пријатељ са свима који су у медјусобном конфликту". Николић није директно одговорио на питање да ли је тачно да војне параде поводом 70. годишњице Београда не би било да не долази председник Русије Владимир Путин. "Нисмо имали параду 29-30 година, и дошло је време да се направи", рекао је председник Србије. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА