Најновије

Горан Весић: "Банкари већ зову за БГ на води"

БЕОГРАД- Пројекат "Београд на води" допринео је да град буде на мапи инвеститора, поручио је градски менаџер Београда Горан Весић.
Београд на води (Фото: Влада Србије)

Београд на води (Фото: Влада Србије)

Он је гостујући на Студију Б казао да сви инвестициони банкари знају за тај пројекат и да се већина њих распитује о томе како ће он изгледати и колико може да се инвестира. "У том смислу могу да кажем да је Београд тренутно хит за инвестирање у Европи. Поред тога, са нашим пројектом уређења комуналне депоније у Винчи који је вредан око 250 милиона евра упознали смо неколико компанија у Бечу. Већ имамо више од 30 компанија које су заинтересоване и очекујем да ћемо половином следеће године моћи да распишемо позив за јавно-приватно партнерство за депонију Винча", рекао је Весић говорећи о недавној посети Бечу. Каже и да се наставља са пројектом гаража, те да ће град тражити и партнера за прераду отпадних вода. "Чека нас и пројекат друге и треће фазе изградње 'Велетржнице", поручио је он.
Прочитајте још:На бившег губернатора Доњецка извршен атентат
Истакао је и да је резултат посете делегације Града Београда Бечу неколико конкретних договора. Према његовим речима, Беч је добар пример за сарадњу Београда са неким великим градом у Европи, пошто је то град који је отприлике исте величине као Београд и у њему живи велики број људи који су пореклом из Србије. На примеру Беча, додао је, могу да се ураде неки важни пројекти, и истакао да применом јавно-приватног партнерства град не мора да улаже свој новац. "Град одреди локације, као што смо ми у Београду одредили 16 локација за гараже, распише тендер, јаве се компаније које су спремне да инвестирају и после одређеног времена та гаража постаје власништво града", казао је он. Према његовим речима, у Београду је затечен и проблем са градским саобраћајним предузећем, а како је додао, последњих месеци тај проблем је ублажен повећаном наплатом карата. "У Бечу сви плаћају карту и не питају зашто то мора да се ради. Ми смо почели да бројимо путнике у саобраћају и следеће године ћемо урадити студију о томе. Први пут ћемо урадити нови тарифни систем који ће омогућити да Београд буде подељен на више зона и да га грађани рационалније користе", рекао је Весић и додао да се наставља пројекат о изградњи метроа, који мора да се уради пажљиво јер "он много кошта град и не сме да се деси да град нема максималну корист од тога". Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА