Најновије

Путин у Београд долази са авионом од дијаманата!

БЕОГРАД - Први човек Русије Владимир Путин долази у Србију државном авионом вредним чак 150 милиона евра, чија је унутрашњост опточена ни мање ни више него златом и драгуљима.
Владимир Путин (принтскрин РТ)

Владимир Путин (принтскрин РТ)

Реч је о председничком авиону „иљушин“ ИЛ-96-300ПУ (М1) - ПУ. Ознака ПУ (командни пункт) значи да председник Русије у авиону не само што може дуго и комфорно да се вози већ има и могућност да обавља све државничке послове као да се налази у Кремљу. Такође, може да издаје команде над оружаним и стратешким снагама Русије, док знака М1 показује да је реч о верзији модернијој и унапређенијој од оних које су коришћене деведесетих година. Унутрашњост авиона је луксузна - има три бара, собу за одмор, радни кабинет од 10 метара квадратних, купатило с туш-кабином и златним славинама. Делови су урађени од злата и драгог камења, док су зидови прекривени најфинијом свилом, а седишта пресвучена скупоценом кожом. Авион није предвиђен само за председника већ и за све чланове владе. Шефу Кремља на располагању су укупно четири готово идентично опремљена авиона, који имају уграђене системе за повећан домет, као и опрему за командовање оружаним снагама у условима нуклеарног рата. То значи да председник може да има пуну контролу над атомским „штитом и мачем“ чак и ако су сва остала командна места уништена. Одвојеним авионом на одредиште председника пребацује се његов специјални аутомобил „мерцедес С600 пулман гард“. У његовој пратњи је има 30 аутомобила и 10 мотоцикала.
Прочитајте још:

Вучић: Војска Србије је снажан фактор стабилности у нашој земљи

Рашковић Ивић нова председница ДСС

- Одмах по слетању предвиђен је свечани дефиле испред Палате Србија. Затим ће имати састанке с премијером као и са шефом државе. Предвиђено је да председници Србије и Русије положе венце на Гробљу ослободилаца Београда, а после тога на Андрићевом венцу биће уприличен ручак, који ће трајати око 40 минута. У Србију је јуче стигла претходница из Русије, њих 150, а исто толико чланова ће имати и делегација која долази с Путином. Са шефом Кремља допутоваће и 20 чланова његовог обезбеђења, а чуваће га више од 80 наших најбољих снајпериста - сазнаје Курир. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА