Најновије

Стевановић: На путу ка ЕУ нас тек чекају непријатне ствари!

БЕОГРАД- Србија је направила искорак ка Европској унији, али треба да ради још много и тек је чекају "непријатне ствари", изјавио је у понедељак државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић.
Драган Стевановић (Фото: Јутјуб)

Драган Стевановић (Фото: Јутјуб)

Он је у Привредној комори Србије (ПКС) на представљању Извештаја о напретку Србије за 2014, казао да Владу Србије очекује решавање проблема неефикасне државне управе, реструктурирање јавних предузећа, као и борба са сивом економијом. Стевановић је нагласио и да је опредељење ове Владе фер тржишна утакмица и успостављање европских стандарда. "Ова Влада се разликује од предходних јер процес европских интеграција разумемо као процес успостављања стандарда, тачније функционалне привреде и зато што је храбро ушла у процес реформи", нагласио је Стевановић. Према његовим речима, на привреду Србије позитивно би требало да делују закони о раду, приватизацији и стечају, а како је нагласио, држава покушава и да дефинише још неколико уредби за мала и средња предузећа. Стевановић је навео и да је стопа незапослености у Србији смањена захваљујући Закону о раду који је и усвојен у циљу приближавања Србије ЕУ.
Прочитајте још:Имамо ли новца? Србија даје 5 милиона за обнову Палестине!Путин у Београд доноси на потписивање 7 уговора!
Шеф Делегације ЕУ у Београду Мајкл Девенпорт рекао је да је дошло до напретка у односима Србије и ЕУ нагласивши да је од великог значаја усвајањем низа закона из економског сектора као и у медијском сектору. Он је додао да Влада Србије даље мора да се усредсреди на оно што је кључно, а то је посебно владавина права, борба против корупције, дискриминације, слободу изражавања, реформу државне управе, упоредо с добрим економским управљањем. Према његовим речима у наредних шест месеци, кључни фокус биће припрема терена за отварање поглавља 23 и 24. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА