Најновије

Више тужилаштво покренуло случај о пребијању Вучићевог брата

БЕОГРАД - Београдско Више тужилаштво преузело је вођење кривичног поступка поводом инцидента у којем су припадници Жандармерије пребили Андреја Вучића, брата премијера Србије, и Предрага Малог, брата градоначелника Београда, као и двојицу припадника "Кобри".
Инцидент (Фото: Јутјуб принтскрин)

Инцидент (Фото: Јутјуб принтскрин)

"Везано за догадај током одржавања "Параде поноса", када је дошло до повредивања Андреја Вучића Више јавно тужилаштво у Београду спроводи истражни поступак", наводи се у писаном одговору тужилаштва Танјугу. Тужилаштво није у информацији прецизирало против кога спроводи истражни поступак (ко су осумњичени) и за које кривично дело. Након што је полиција доставила затражене информације, изјаве, видео записе и друге доказе у вези са тим догађајем, Прво основно тужилаштво у Београду проследило је у петак Вишем тужилаштву на разматрање списе премета поводом тог инцидента, ради провере да провери да ли има елемената кривичног дела из његове надлежности. Више тужилаштво спроводи кривично гоњење за тежа кривична дела, за која је махом запрећена казна преко 10 година затвора или дела са елементима насиља, националне, верске и друге мржње. Командант нишког одреда Жандармерије Сенад Коштић је у четвртак разрешен дужности, а против седам припадника те јединице поднете су кривичне пријаве.
Прочитајте још:Држава не жели да запошљава за стално, већ ангажује сезонце!Адвокати траже пријем код Вучића
Кривицне пријаве поднете су због бруталног пребијања и прекомерне употребе силе према Андреју Вучића и двојици припадника Војно безбедносне агенције. Брата премијера Александра Вучића, Андреја, и брата градоначелника Синише Малог, Предрага и два члана обезбеђења, иако су се легитимисали претукли су их 28. септембра, током Параде поноса, припадници нишког одреда жандармерије. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА