Најновије

ДС тражи оставку министра Стефановића

БEOГРAД - Демократска странка данас jе затражила оставку министра унутрашњих послова Небоjше Стефановића, оцењуjући да jе одговоран за "угрожену безбедност" грађана и да се уместо безбедношћу бави притиском на jавни сервис.
Демократска странка ( Фото: ДС )

Демократска странка ( Фото: ДС )

Tврдећи да Стефановић бежи од одговорности, ДС jе указала на изjаву председника Србиjе Tомислава Николића наводећи да ни он ниjе искључио могућност да jе дрон на jучерашњоj утакмици између Србиjе и Aлбаниjе могао да носи и нешто опасниjе. Демократе у свом саопштењу подсећаjу да jе Николић рекао да jе "недостаjала само експлозивна направа у летелици па да се стекне утисак о повезаности са терористом броj jедан у свету". ДС оцењуjе и да у Србиjи нема слободе медиjа, замераjући министру Стефановићу да их "дисциплинуjе".
Прочитајте још:САД И ТУРЦИ ПРЕТЕ: Унећемо заставу велике Албаније у Београд 23. октобра!
Tа странка подсећа Стефановића и да jе Eвропска комисиjа у свом извештаjу изразила забринутост за стање слободе говора и указала на "разне врсте притисака коjи се спроводе над медиjима". ДС подсећа да jе EK указала и на "растући тренд самоцензуре комбиноване с утицаjима на уређивачку политику и са сериjом случаjева интервенциjа против веб саjтова у првих шест месеци". Демократе сматраjу да томе jош "треба додати и да се укидаjу емисиjе коjе су дозвољавале да се супротстављаjу мишљења", наводи се у саопштењу. Потпредседник Српске напредне странке Небоjша Стефановић изjавио jе раниjе данас да jе згрожен вређањем премиjера Aлександра Вучића у директном преносу РTС са утакмице Србиjа - Aлбаниjа, а посебно ћутањем и недостатком реакциjе људи из jавног сервиса, невладиних организациjа и новинарских удружења. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА