Најновије

Теорије порекла Путинове фамилије, презиме се појављује чак и у Србији!

Деда Владимира Путина, Спиридон, на историјску позорницу ступа са Руском револуцијом 1917. године; након Црвеног октобра он ради као лични кувар Владимир Иљича Лењина у дачи у Горком, потом и његове супруге Надежде Крупскаје, а крајем двадесетих година и као кувар Јосифа Стаљина. Касније, радио је и у дачи која је припадала Московском комитету Комунистичке партије СССР, и наводно, унук је често тамо ишао са њим.
Фотографија из личних архива Владимира Путина (putin.kremlin.ru)

Фотографија из личних архива Владимира Путина (putin.kremlin.ru)

Међутим, пре Спиридона Путина – за кога о времену пре револуције знамо само да је рођен 1879. године, а претпостављамо да је из Тверске области коју је наводно напустио са 15 година да би дошао у Санкт Петербург и постао кувар – не постоји ни једна забележена особа под тим презименом нигде на територији читаве Руске Империје! Нико не зна ко су му били родитељи, где су они рођени, чиме су се бавили, како су се звали… Породица Путин је комплетна непознаница! Звучи невероватно да председник највеће земље на свету и једне од најмоћнијих светских сила не зна ко му је био прадеда, али ма колико да чудно звучи, истина је. Захваљујући оваквом стању ствари изрониле су на површину бројне теорије о пореклу Владимира Владимировича Путина.  Једна од таквих теорија је она која каже да су његови преци пореклом Срби; и заиста, Путина и дан данас има у Србији. Наиме, најбољи друг из банатског детињства Доситеја Обрадовића био је наводно извесни Никола Путин, чији су се претходници током Велике сеобе доселили са Космета.Након што се Доситеј вратио из манастира Хопова, Путину се губи сваки траг, али пошто је то време када су Срби у Украјини оснивали колоније, могуће је да је отишао са њима. Породично предање наших Путина каже да је једна грана ове породице покушала да се пробије преко Карпата у Русију, а деда Олге Путин, која је данас кустос Музеја СПЦ у Темишвару, се током Првог светског рата прикључио Србима у Русији. Када би све три приче биле истините, то би значило да постоје три различита таласа емиграције Путина у Русију. Зашто се онда не спомињу до Спиридона? Ова хипотеза не каже. Према томе, ништа од овога не доказује да је Владимир “наше горе лист”, иако је, ако је веровати његовом брату од стрица, чуо за српску верзију и навија за њу. Руска патриотска верзија, која истински велича лик и дело шефа Кремља, нема везе са нама али ако вам је за утеху вероватно нема везе ни са истином. Наиме, следбеници Владимира Владимировича дошли су до закључка да дотични невероватно личи на кнеза Михаила Тверскоја из династије Путјанин, која је једна од кадетских грана Рјуриковича. У крајњој линији, обојица су ниски и имају сличне носеве.
Прочитајте још:ПУТИН: Срби се опиру притисцима и зато их поштујем!СТРЕЛКОВ: Ово чекамо 15 године, време је за велику руску будућност!
Као доказ у прилог овој тези наводи се историјска чињеница да копилад припадника великих кућа обично добијају скраћена презимена својих очева, па се тако наводи пример писца Пнина који је био незаконито дете фелдмаршала Репнина, па потом Бецкоји који воде порекло од чувених Трубецкоја, Грибова који потичу од Грибоједова, и тако даље. Ако би ово било истина, онда би Путин могао да буде у крвном сродству са добрим делом европског племства и мноштвом краљевских кућа Старог континента. Руски националисти имају и тезу да Путин потиче од француске династије Валоа, указујући на његову физичку сличност са краљем Лујом дванаестим, али то може и да се протумачи као нека подтеза ове претходне. Поједини амерички (и ако нам допустите да додамо: поремећени) хришћански фундаменталисти имају своје идеје па тврде да је Спиридон Путин заправо у некој вези са Григоријем Распућином, чије се име на руском пише Распутин. Веза је за њих или родбинска (у ком случају је Спиридон уклонио префикс Рас- како би избегао недаће у новоствореној бољшевичкој држави 1917. године када је и испливао на површину) или окултно признање Распућину који је “био запоседнут демоном”. Доказа које они прилажу има безброј: од тога што је Лењин држао руку у топлом сакоу на руском минусу, преко комбинације боја планете Сатурн и његових прстенова, до “сумерског двоглавог орла” на руској застави. Ако вам све ово делује бесмислено, тако је зато што и јесте. Извор: Телеграф.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА