Најновије

Погледајете шта се мења у понашању када се заљубимо

Сви смо некад били заљубљени, и сваком од нас се десило да, "вођени слепим безумљем", што би рекао Џони Штулић, урадимо разне лудости за које нисмо ни знали да смо спремни да урадимо.
Ша све радимо када се заљубимо (Фото: freehdwalls.net)

Ша све радимо када се заљубимо (Фото: freehdwalls.net)

Није у питању никаква магија, већ чиста наука. Заљубљивање не утиче само на наше понашање, већ, утицајем на хормоне, мења хемијску структуру нашег мозга. Ево који су симптоми: Хормони полуде Кад се заљубите, образи поцрвене, срце лупа јаче, дланови вам се зноје. Углавном, осећате се као да сте поново у основној школи. За све ово је крива хемија и хормони који у том тренутку преплављују наш мозак. Ендорфин, хормон среће нам даје осећај еуфорије као да смо на дрогама. Углавном, ту не можемо учинити ништа, љубав чини да се осећамо лудима. Размишљање у кревету Од тренутка кад се пробудите, па све док поново не легнете у кревет, особа у коју сте заљубљени увек је прва на коју помислите. Како ваш мозак зна да је то прва особа на коју треба да помисли ујутру? Зар нема паметнија посла? Заправо се ради о аутоматском феномену, појашњавају стручњаци, који функционише на несвесном нивоу, баш као да је ваш ум у том стању програмиран да ради на тај начин. Чак и током дана, особа у коју сте заљубљени је увек “ту негде” у вашим мислима. Уживајте у томе! Колико год лудо звучало, некад је лепо размишљати и о неком другом. Смешкамо се када смо сами Виђамо их свуда – на улици, у парку, кафићу, трамвају – људе који се смешкају док гледају у свој телефон и дописују се с драгом особом. Овај “феномен” је савршен пример онога што нам се дешава кад се заљубимо. У стању смо да искусимо чудан осећај среће, чак и кад физички нисмо поред вољене особе. Смејете се кад од њега/ње добијете поруку, кад чујете одређену песму, видите слику на Фејсбуку, сетите се неке ваше приче, или шта год. Једноставно, вашим организмом јуре хормони среће и нормално је да се то види и на вашем лицу. Уживајте у том осећају! Постајемо мало опсесивно Питам се шта он/она ради у овом тренутку, о чему размишља, с ким је, хоће ли ми се јавити? Кад ћемо се опет видети? Шта мисли о мени? Хоће ли ме повредити? Заљубљени људи воле да размишљају једни о другима, а некако све што им се дешава у животу успеју да повежу с особом коју воле. Или да то кажемо овако – кад би ваш живот био свемир, онда је ваша љубав сунце и све се окреће око њега. У стању смо да се постидимо Знате оне приче о момцима који су бацали каменчиће “под пенџер” удварајући се дјевојкама или им под прозором свирали серенаду? То је било тада, а данас имамо интернет и YоуТубе, где се могу наћи видео снимци на којима мушкарци широм света просе своје девојке. Многи од њих заврше прилично неславно. Љубав ће вас натерати да радите и ствари за које нисте ни сањали да сте у стању да урадите, јер кад се заљубите, за ту особу сте спремни да учините све, без обзира на то шта други мисле.
Прочитајте још:Избаците из свог живота ових 10 огромних извора стреса!Како да преко ноктију проверите здравље?
Радимо ствари које раније нисмо радили Кад се заљубите, онда сте за ту особу спремни да урадите свашта нешто што вам раније не би пало на памет. Мушкарци иду у вишечасовне шопинге с девојкама, а девојке су, за разлику од раније, своје време спремне да потроше на гледање утакмица. Одједном нам је више стало до нашег изгледа Пре можда и није било тако, али сад одједном пазите на изглед. Све је битно – одећа, фризура, парфем, а можда бисте могли да кренете и у теретану. Певате Кад се заљубите, срећни сте и безбрижни, а ту срећу не можете држати у себи. Певате, било где, било кад и без обзира на то знате ли да певате или не. Љубав је слепа Кад се заљубите, све што та особа каже или учини вама је интересантно и предивно. Сваки покрет његовог/њеног тела и свака реч коју изговоре је магична. Једноставно је тако. Љубав нас чини слепима, па нисмо у могућности да јасно видимо и неке ствари које би требало видети, како касније не бисмо били повређени. Спречава нас да будемо рационални, и врло лако прелазимо преко свега и спремни смо да опростимо у сваком тренутку. Љубав нас чини лудима, зависни смо од ње, игра се нашим мозгом, збуњује нас, али и чини нас најсрећнијима на свету. Извор: Телеграф.рс, Кликс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА