Најновије

Геј Парада у Подгорици 19. октобра?

Друга по реду Парада поноса ће бити одржана у Подгорици 19. октобра, према подацима подгоричких Вијести. У врху Управе полиције речено да имају најаву да ће нова Парада поноса бити одржана у другој половини октобра, али да им још нико званично није пријављивао скуп.
Ускоро и у Подгорици (Фото: ru.wikipedia.org)

Ускоро и у Подгорици (Фото: ru.wikipedia.org)

Још нема званичне пријаве те шетње, али законски рок је пет дана пре одржавања манифестације. У неким незваничним контактима помињан је 19. октобар - речено је "Вијестима" у полицији. НВО "Квир Монтенегро" данас ће на конференцији за новинаре саопштити детаље у вези са организовањем Поворке поноса ЛГБТ особа "Монтенегро Прајд". Најављујући шетњу организатори су позвали све грађане и грађанке Црне Горе, који сматрају да Уставом гарантована људска права не смеју бити мртво слово на папиру, да учешћем у Поворци поноса покажу солидарност са ЛГБТ особама.
Прочитајте још:  
У врху полиције рекли су "Вијестима" да су они спремни да организују безбедно одржавање Параде поноса, као и да им неће бити проблем да план направе до 19. октобра, када се очекује шетња ЛГБТ особа. - Ми смо спремни и имамо искуство више од прошле године, тако да нам неће бити проблем да одговоримо том безбедносном ризику како би и ова Парада поноса прошла без већих ремећења јавног реда и мира - рекли су из полиције. Организатори очекују да ће ове године бити већи број министара и високих функционера, који ће прошетати подгоричким улицама и на тај начин дати подршку ЛГБТ особама. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА