Најновије

ШОКАНТНА ТВРДЊА АМЕРИЧКОГ ИСТОРИЧАРА: Исус је митски лик - никад није постојао!

АНАПОЛИС - Амерички историјски истраживач Мајкл Паулкович тврди да је Исус из Назарета био "митски лик" и да никада није постојао, пише Дејли мејл.
Распеће (фото: Википедија)

Распеће (фото: Википедија)

Паулкович, каже да је до тог открића дошао пошто у делима 126 аутора који су деловали у Исусово време (од 1. до 3. века) није наишао на спомињање Исуса Христа, што је невероватно кад је реч о тако познатој особи као што је Исус. Зато тврди да је реч о измишљеној особи коју су створили пратиоци хришћанства да би имали лик који би обожавали. Ове тврдње Паулкович, који је студирао на Универзитету Мериленда, изнео је у чланку „Бајка о Христу“ и књизи „Нема кротког Месије“. У оба дела он тврди да је све крајње изненађујуће с обзиром на његова „глобална чуда и наводне светске славе“. "Када размишљам о ових 126 аутора који би требало да су чули за Исуса, али нису – морам да закључм да је Исус митска фигура... Исус из Назарета није ништа више до урбане легенде", тврди Паулкович. Од свих књига које је испитао, пронашао је само једно дело у којем се Исус спомиње, а то су "Јеврејски ратови“ чувеног римског историчара Јосифа Флавија из 95. године. Међутим, Паулкович сматра да није Флавије писао о Исусу, него је део о њему додат у редакцијама. Амерички историчар верује да се апостол Павле, који је проширио хришћанство, у Библији често не односи према Исусу као према стварној особи. "Павле није свестан мајке девице и није упознат са догађајима у Исусовом животу, са чудима, апостолима, издајом, суђењем и мукама. Он не зна ни где ни када је Исус живео и сматра да је распеће само метафора“, тврди Паулкович и додаје да много говори и то што Исус није оставио никакву забелешку о себи. "Можда највише збуњује митски Спаситељ, сам Исус. Он сам је фантом који није ништа написао. Читајући радове хиршћанског оца Атенагораса, особа не среће реч Исус и самим тим аутор није упознат са именом спасиоца", тврди он. Паулковић сматра да је Марково јеванђеље у Библији, које садржи причу о Христовом васкрснућу, временом измењено. "Оригинална књижица са овим именом завршавала се на 16:8, а тек касније је додата прича о васкрснућу“, тврди он. Паулковићево виђење ће сасвим сигурно бити предмет жустрих расправа, с обзиром на то да има научника који сматрају да Исус није постојао - сам Паулкович је на свом профилу на Фејсбуку написао да је атеиста. Међутим, многи научници тврде да је Исус историјска личност, а књиге као што је Паулковичева сматрају у најмању руку неозбиљним. Једна од теорија је и да је Исус био јеврејски проповедник и рабин из Назарета, да је рођен између 7 и 4 године пре нове ере и да је умро између 30 и 36 године нове ере.
Прочитајте још:(ВИДЕО) ПРОРОЧАНСТВО: Нова новчаница од 100 долара открива уништење Америке нуклеарном експлозијом?(ФОТО,ВИДЕО) Напуштена кућа у шуми крије најчуванију тајну бивше Југославије!
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА