Најновије

Дачић: Немамо велики политички утицај, али кроз мировне мисије УН доприносимо светском миру

БЕОГРАД – Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас у Београду да Србија нема велики политички утицај, али да у оквиру мировних мисија УН може да допринесе очувању мира и безбедности у конфликтним зонама у свету.
Дачић: (Фото: ЈуТјуб)

Дачић: (Фото: ЈуТјуб)

На пријему за учеснике Регионалног скупа о учешћу земаља Западног Балкана у мировним операцијама УН, Дачић је изразио жељу да Западни Балкан у будућности буде „регион из којег ће велики број људи ићи у мировне мисије широм света, а да региону више не буду потребне” такве мисије за чување мира. Подсекретар УН за мировне операције Ерве Ладсус изразио је задовољство због одржавања регионалног скупа у Београду и поздравио учешће Србије и других земаља региона у мировним мисијама УН, као и њихову „посвећеност идеалима” те организације.
Прочитајте још:Шаровић за Глас Русије: Шешељу нису потребни лекари, већ слобода
Пријему у Министарству спољних послова присуствовали су учесници скупа и представници дипломатског кора. На регионалном скупу одржаном данас у Београду учествовале Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Албанија, Македонија и Црна Гора. На скупу су учествовали и министар одбране Србије Братислав Гашић, подсекретар УН за мировне операције Ерве Ладсус и шеф Канцеларије УН у Београду Петер Дуе. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА