Најновије

Ево зашто би требало да ујутру пијете воду са лимуном

Ако започнете ујутру дан са чашом топле воде са лимуном, добићете бројне позитивне ефекте на организам и на целокупно здравље. Овај метод се практикује у Ајуверди већ вековима, а ево и зашто би требало да воду са лимуном уведете у свој јутарњи ритуал.
Многи тврде како их топла вода са лимуном, после пар дана редовног конзумирања, боље разбуди од кафе. (Фото : илустрација)

Многи тврде како их топла вода са лимуном, после пар дана редовног конзумирања, боље разбуди од кафе. (Фото : илустрација)

Помаже варење Не само што топла вода стимулише систем за варење, већ лимун стимулише и чисти јетру. Такође, лимун помаже желудачној киселини да боље свари храну. Подиже имунитет Цитрусно воће, у шта спада и лимун, богато је витамином Ц и аскорбинском киселином. Витамин Ц помаже у борби са прехладом, а аскорбинска киселина помаже бољу апсорпцију гвожђа које игра важну улогу у јачању имунитета. Алкализује организам Ако вам је тело у хроничном пХ дисбалансу, имате више шанси да се разболите. Иако је лимун кисео, он се у телу претвара у базу и алкализује га, а тиме ћете брзо и лако избалансирати пХ свог организма, поготово ако вам је исхрана богата месом и млечним производима. Детоксикује организам Лимунада је природни дијуретик, што значи да помаже телу да избаци течности и токсине. Цитрусна киселина такође повећава број ензима који стимулишу јетру. Даје енергију Многи тврде како их топла вода са лимуном, после пар дана редовног конзумирања, боље разбуди од кафе. Комбинација воде и лимуна помаже у хидратацији и оксигенацији крви, због чега се потом осећате фантастично. Одржава кожу лепом Услед хроничне дехидрације, кожа може да изгледа уморно и сиво. Витамин Ц игра главну улогу у одржавању здраве коже, а антиоксиданси се боре са старењем.
Прочитајте још:Исхрана која спречава рак дебелог црева: Бирајте здраве масноће, повећајте унос влакана!Избаците из свог живота ових 10 огромних извора стреса!
Извор: Жена.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА