Најновије

Предузећа повећавала плате пре ребаланса

Министар финансија Душан Вујовић каже да му је скренута пажња на то да су многи руководиоци у јавном сектору подизали висине плата, пре усвајања ребаланса овогодишњег буџета који предвиђа њихово смањење. Истиче да ће пун ефекат планираних мера бити постигнут.

Вујовић Фото: ЈуТјуб

Вујовић Фото: ЈуТјуб

Представљајући Одбору Скупштине Србије за финансије ребаланс буџета за ову годину, Душан Вујовић је рекао да, говорећи као економиста, постоје начини да се држава носи са овим проблемом, преноси Танјуг. "Ако се неко играо унапређењима, бонусима и тако даље, свакако могу да кажем да ћемо са макроекономске стране ми свакако добити оно што смо планирали. Смањење од 10 одсто на увећаним платама ће имати већи обухват", рекао је Вујовић.
Прочитајте још: Рама: Боље да Србија призна да Косово није њен део
Навео је да овај проблем не може да се решава ни ребалансом буџета, ни усвајањем пратећих закона, већ је за то неопходна реформа рада јавних предузећа. Вујовић је нагласио да није реално да у овом тренутку Министарство финансија ради ревизију свих јавних предузећа како би се установило шта је ко радио. Истакао је да ће са макроекономског становишта свакако бити постигнут пун ефекат планираних мера. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА