Најновије

У Степановки нема ни једне читаве куће, али се мештани припремају за зиму

Московска  телевизија Русија 24 емитовала је репортажу о томе како становници села Степановка у Доњецкој Републици, у којем су пре месец и по вођене тешке борбе, настоје да се припреме за зиму.
Степановка (Фото: ЈуТјуб)

Степановка (Фото: ЈуТјуб)

По родном селу морају да се крећу крајње опрезно јер је земљиште и даље „посејано“ гранатама и минама које нису експлодирале. Поготово што су Украјинци - када су морали да напусте село - поставили мноштво нагазних и потезних мина. Минери ДНР су разминирали путеве и стазе, али је све изван њих - поготово поља - још увек „опасна територија. Украјинска казнена експедиција је држала село само неколико дана, али мештани такав пакао никада неће заборавити. Јер, присиљавали су их да им копају ровове и да буду живи штит испред њихових тенкова. „Говорили су нам - испричао је Сергеј Вариштањенко - да ће са нама поступити „као у Одеси“, да ће нас сатерати у какав велики амбар и живе запалити. Пуцали су по кућама наших комшија. Потом су им кућу запалили. Касније су тврдили да су све то урадили „сепаратисти“.
Прочитајте још: Чеси положили венац прецима стрељаним јер нису хтели да убијају Србе
Од Сергејеве куће остали су само зидови и метална врата. У дворишту му је остао изгорели украјински тенк Т-72. Украјинци су Степанову користили као полазну базу за нападе на Саур Могилу, стратешки важно највише брдо у Донбасу. Још горе је прошао пензионер Јуриј Поздњиченко. Њему су убили јединог сина. „Стрељали су га. Кућу и шталу су нам спалили.Чак су и краве изгореле“. У Степановки нема ни једне читаве куће. Посла никаквог нема. Добро је само то што је село сада далеко од фронта. Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА