Најновије

ПАЈТИЋ: Сви би волели да живимо у истој земљи у којој живи Вучић!

БЕОГРАД - Председник Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић оптужио је данас председника Владе Србије Александра Вучића да обмањује грађане, јер нетачно износи да је економска ситуација побољшана, и да премијер не живи у истој земљи у којој живе грађани.
(Мондо.рс)

(Мондо.рс)

- Грађани Србије волели би да живе у истој земљи у којој живи Вучић, у земљи у којој је мања незапосленост, динар стабилан а економски показатељи позитивни. Нажалост, у земљи у којој живе грађани ништа од тога није тачно, рекао је Пајтић на конференцији за новинаре. Навео је да је незапосленост све већа и да је број незапослених порастао за 21.000 у поређењу са периодом од пре две године, док је запосленост у овој години мања за 1,3 одсто, а Вучић није објаснио како су истовремено смањене и незапосленост и запосленост, према подацима републичких институција. - Очигледно је да је поново реч о обмањивању грађана и верујем да нико од грађана не зна ниједног новозапосленог у привреди, рекао је Пајтић. Пајтић је навео да је ДС спреман да саветима подржи све мере којима би се избегло смањење плата и пензија, што је, како је оценио, још увек могуће. Истакао је да ДС није против штедње, али да мере Владе нису штедња, јер се узима од пензионера и запослених, а истовремено се троши на штетан уговор са Етихадом и планира се издвајање 4,8 милијарди динара само за Дунав осигурање, које,  међутим, има довољно новца да спонзорише вести на приватној телевизији Пинк. - Није штедња ни када ће они који имају плату већу од 130.00 динара после ребаланса буџета добити још већу плату, а они који су и до сада имали мале плате имаће све мање и мање средстава за живот, рекао је Пајтић. Председник ДС је навео да је та странка предложила амандман на ребаланс буџета и пратеће законе којим би се утврдио начин на који ће пензионерима бити враћен одузет новац. - Мирослав Бунчић је једини из Владе изнео истину и рекао зашто су смањене плате у просвети - због ванредних избора. Избори су одржани само да би Вучић постао премијер. Дакле, плате у просвети умањене су да би Александар Вучић био премијер, рекао је Пајтић. ДС инсистира да се "раскине штетан уговор са Етихадом", јер држава Србија даје више од 600 милиона долара, а Уједињени Арапски Емирати само 40 милиона долара позајмице.
Прочитајте још:

ВУЧИЋ: Више од 60 одсто пензионера неће осетити смањење пензија!

Србија улази у „специјалан рат са Западом“, због Косова и Путина!

- Тражимо и прогресивно опорезивање и да највећи тајкуни плате 400 милиона евра пореског дуга, док се смањивањем плата и пензија штеди само 370 милиона евра, рекао је Пајтић. Пајтић је поновио и да смањење плата и пензија неће донети позитиван ефекат, као што није ни повећање пореза, јер се мањим плата и пензијама смањује куповна моћ, а за њом и производња, што значи и мање новца за буџет. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА