Прочитајте још:(ВИДЕО) Ајне клајне грудима, па јој прете смрћу!Резултати су показали да су особе које су конзумирале три или више шољица кафе дневно биле за 25 одсто мање подложне развоју повећаних вредности ензима јетре у односу на оне које нису конзументи кафе. Занимљиво је да су и особе које су уживале у бескофеинској кави имале низак ниво поменутих ензима јетре, из чега се намеће закључак да је једини састојак који утиче на "здравље" јетра заправо у кафи, а не у кофеину. Хемијски састојак заслужан за овај ефекат још није познат због чега научници намеравају спровести даља истраживања како би открили шта стоји иза овог интересантног резултата. "У кафи је око 1000 разних састојака. Могу рећи да 'сумњамо' на неке од њих, но засада не можемо са прецизношћу казати који су", објаснио је вођа студије Киан Ксиао. Упитан требају ли они који не конзумирају кафу почети то чинити како би си заштитили јетра, Ксиао је одговорио како није у позицији било што препоручити али да са сигурношћу може рећи како кафа том органу не штети. Извор: Вечерње Новости
Слободан Антонић: Како је српски национализам срушио надстрешницу
Колонизатор увек има већу плату од колонизованог. А колонизовани, заузврат, то сматра норм...