Најновије

Ово је тајна сарајевског ћевапа!

САРАЈЕВО - Сарајевски ћевапи су постали препознатљив бренд у целом свету и дуго је крило како се прави, а сад је  први пут јавно изнесено како се праве традиционални сарајевски ћевапи, они чаршијски ћевапи по којима је препознатљиво Сарајево.
Фото: cafepita.weebly.com

Фото: cafepita.weebly.com

Корен речи ћевап је персијског порекла, а значи пржено месо, иако постоје трагови који ћевап воде чак до старе Грчке. Међутим, ћевапи су део сарајевске традиције и његове културе, тако да се већ одавно искључиво везују уз Сарајево, као и Босну и Херцеговину. Ево рецепта како да сами направите смесу за ћевапе како прави ћевабџија. Поента је у добром месу, начину припреме и да смеса одстоји. Све што вам је потребно за праве ћевапе јесте 1,5 кг млевене јунетине, 0,5 кг јагњетине, 4-5 чена белог лука - 2 од укупне количине меса, соли и 2 кашичице соде бикарбоне.
Прочитајте још:

Топ 10 заблуда о нашој планети

НАСА: Не, Земља неће бити три дана у потпуном мраку

Начин припреме: Месо исечено на коцкице добро посолите, измешајте и прелте са око 100 мл воде и белог лука које сте раније прокували. Смесу измешајте и оставите преко ноћи у фрижидеру. Сутрадан смесу самељете у машини за месо два пута, оставите да стоји неколико сати на собној температури, а затим ставите у фрижидер. Пре него што кренете да обликујете ћевапе у смесу умешајте соду бикарбону и то је то. Не заборавите и сомун. Извор: Дрмај.ба

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА