Најновије

Тадић: Желимо промену Устава Србије

БЕОГРАД - Социјалдемократска странка изабрала је страначке органе на првој изборној скупштини, а председник Борис Тадић поручио је да зна где је грешио, „чак и боље од оних који га критикују”, и да СДС нема амбицију да уђе у власт по сваку цену.
Борис Тадић (Фото: Медија Центар)

Борис Тадић (Фото: Медија Центар)

„Једна од највећих предности СДС је искуство и свест о нашим грешкама. Ја добро знам где сам грешио, чак и боље него они који ме критикују”, рекао је Тадић, обраћајући се на свечаном делу изборне скупштине. Истичући да се СДС неће бавити популизмом и демагогијом, Тадић је рекао да им није амбиција да по сваку цену улазе у власт. „Радили смо у домену политике оно што човек може само да сања, ми сада својим знањем и искуством желимо да допринесемо бољитку ове земље”, рекао је Тадић, који је био председник Србије и лидер Демократске странке. Он је истакао да ниједно друштво не може да буде успешно без консензуса о основим вредностима и смеру у којем жели да иде. Тадић је рекао да је оптужбе да је власт коју је предводио уништила економски систем Србије, немају утемељење, наводећи да је у то време дефицит био мањи, а привредни раст, стране инвестиције и запосленост већа. Тадић је признао и да је подизање плата и пензија у његово време била грешка, али, како је навео, грешка коју су изнудили коалициони партнери, а која је замрзавањем плата и пензија исправљена.
Прочитајте још:Говор мржње: Обама изјавио да су Руси исто што и ебола!СКАНДАЛ: Због педофилије прекинуто снимање ријалити програма!
  СДС данас предлаже сназну нову политику која мора да одговори на изазове епохе, рекао је Тадић, и истакао да су врата отворена за сваког поштеног човека коиј види општи интерес изнад појединачног, као и за младе и за „политичке вукове”. Странка се, рекао је Тадић, залаже промену Устава Србије који, како је навео, не може да одговори на изазове савремене политике, али и промену изборног система, како би се подигао ниво легитимитета и одговорности оних који представљају грађане, као и за наставак европског пута. Говорећи о економији, Тадић је рекао да председник државе, премијер, министри и сви локални челници морају да раде на привлачењу страних инвестиција и отварању перспектива за домаће предузетништво. Он је истакао да су мере штедње потребне, али да недостају офанзивне економске мере, улагање у инфраструктуру, а приметио је „да су мостови који се сада завршавају започети у њихово време”. Тадић је закључио оценом да ће СДС на следећим изборима проћи „куд и камо” боље, а политичким опонентима поручио да им „не жели ништа лоше, али да својој партији жели боље”. На изборној скупштини за потпредседнике странке изабрани су Ненад Константиновић, Александар Ивковац, Марко Ђуришић, Тинде Ковач Церовић, Светлана Вујовић и Горан Радосављевић, као и чланови Главног одбора и председник и чланови Статутарне комисије. Свечаном делу присуствовали су потпредседница Владе Србије и функционерка СНС Зорана Михајловић, председник Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић, функционерка ДС Гордана Чомић, као и коалициони партнери СДС Ненад Чанак и Душан Петровић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА