Најновије

Ево по чему је Хрватска последња у ЕУ!

ЗАГРЕБ - Потрошња рибе у домаћинствима, израчуната "по глави" становника, показује како Хрватска није рибарска нација, на зачељу је земаља Европске уније, а извоз рибе и рибљих прерађенива опада, пише "Глас Истре".
(Фото: unizg.hr)

(Фото: unizg.hr)

Ипак, пораст бележи извоз замрзнуте рибе и рибљих филета, те љускара и мекушаца, док је свеже рибе извезено шест одсто мање, али су се зато на хрватској увозној листи нашле и жива украсна риба из Индонезије и Сингапура, пастрмке из БиХ, а увозе се и шкампе и јастози из низа земаља, међу којима су и Словенија и Мађарска. Забележен је и увоз рибљих јетара и икре из Велике Британије, Италије и Данске, што показује да се Хрвати нису одрекли кавијара, као ни смрзнутих јастога из Португалије, Данске, Словеније, Мађарске и Сингапура. Према подацима који потврђују да сваки становник Хрватске поједе око девет килограма рибе у години дана, Хрватска је на зачељу земаља Европске уније.
Прочитајте још:

Санадер пребачен у болницу због проблема са срцем

Хиљаду агената исламских земаља делује у Босни!

Просек за европске земље је 21 килограм годишње, док су светски прваци житељи Исланда који поједу 90 килограма рибе по глави становника у једногодишњем периоду. Извор: Блиц  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА