Најновије

ИРОНИЈА: Француска министарка културе, рођена у Ј.Кореји признала да не чита књиге!

ПАРИЗ - Признање француске министарке културе, Флер Пелрен, да у протекле две године није прочитала ниједну књигу скандализовала је Французе и изазвала лавину критика на друштвеним мрежама.
Министарка Француске не чита књиге (Фото: montersonbusiness.com)

Министарка Француске не чита књиге (Фото: montersonbusiness.com)

Пелрен је додатно згрозила своје сународнике када, гостујући у једној ТВ емисији, није могла да наведе ниједан наслов овогодишњег добитника Нобелове награде за књижевност, француског писца Патрика Мондиана, с којим је, како се похвалила само неколико минута раније, била заједно на ручку. "Немам проблем да признам да током протекле две године нисам имала времена да читам", рекла је министарка, наводећи бројне обавезе које је имала у влади, најпре као шефица ресора за иновације и дигиталну економију, а сада и као министарка културе. "Читам пуно белешки, читам пуно скупштинских докумената, читам пуно вести, извештаја АФП-а... али врло мало књига", објаснила је она. Њене изјаве су довеле Твитер до усијања. Многи су шокирани изјавом министарке, посебно чињеницом да не зна ниједан Модианов роман. "Дуг живот нашој бриљантној влади, а посебно министарству културе", написао је један корисник Твитера.
Прочитајте још:Филм RT о НАТО бомбардовању Југославије победник међународног фестивала у Хавани!Рафаел Лусварђи: Из Бразила сам дошао да спречим убиства које спроводе украјински војници!
Било је, међутим, и оних који су покушали да стану у министаркину одбрану: "Најгоре је то што би многи осудили Флер Пелрен да недовољно ради да је којим случајем рекла да чита свако вече". "Француска се коначно суочила са својим главним проблемом у периоду најдубље кризе: Флер Пелрен није читала Модиана", закључио је у сали извесни HenriRouquier. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА