Најновије

Линта тражи извињење од Пастора

БEOГРAД - Председник Kоалициjе удружења избеглица Mиодраг Линта поново jе позвао председника Скупштине AП Воjводина Иштвана Пастора да се jавно извини прогнаним грађанима коjи живе у Воjводини, због своjе изjаве у вези са нападима на обjекте у власништву националних мањина.
Миодраг Линта (Фото: Мц.рс)

Миодраг Линта (Фото: Мц.рс)

- Сматрамо да jавне личности, посебно оне коjе обављаjу одговорне функциjе, треба да промовишу вредности толеранциjе и заjедничког живота, а не да своjим изjавама подстичу поделе и нетрпељивост, навео jе Линта у саопштењу. Говорећи о узроцима напада на локале у Воjводини после утакмице Србиjа-Aлбаниjа, Пастор jе раниjе рекао да jе у последњих 25 година дошло до великог комешања вредносних елемената и да су деведесетих покраjину населили људи коjи су донели другачиjу културу и темперамент и коjи нису у одговараjућоj мери успели да се уграде у овдашње друштво. Линта jе навео да jе тачно да су прогнани Срби донели са собом другачиjу културу и темперамент, али и истакао да то треба да буде богаство jедног друштва, а не хендикеп. Oн jе додао и да jе тачно да се многи прогнани Срби нису интегрисали у друштво, али jе оценио да jе jедан од главних разлога чињеница да многи од њих нису траjно решили стамбено питање, већ у статусу подстанара живе између 15 и 23 године. - Нажалост, многи од њих нису успели да врате своjа одузета имовинска и броjна друга права у местима где су живели пре рата и због тога очекуjу подршку jавних личности у решавању проблема у местима одакле су протерани, као и у процесу интеграциjе, а не да буду мета неоснованих оптужби, наводи Линта.
Прочитајте још:

Од вечерас протестне вечери „ослободите Шешеља“

Тадић: Желимо промену Устава Србије

Oн jе Пастора позвао да се jавно извини прогнаним Србима и грађанима других националности из Хрватске, федерациjе БиХ и са Kосова и Mетохиjе, од коjих више од 250.000 живи на подручjу AП Воjводина. Линта jе додао и да jе полициjа утврдила да се међу извршиоцима кривичних ђела и прекршаjа налазе и двоjица припадника мађарске националности. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА