Најновије

Рафаел Лусварђи: Из Бразила сам дошао да спречим убиства које спроводе украјински војници!

ДОЊЕЦК- У ексклузивном интервју за „Правду“ Рафаел Лусварђи добровољац који је дошао из Бразила у Донбас говори о разлозима зашто се добровољно прикључио про-руским снагама. Како каже он није једини добровољац који је дошао ван Европе, пред њега ту су људи из Колумбије и Нове Каледоније.
Рафеал у Доњецку (Фото: Фејсбук)

Рафеал у Доњецку (Фото: Фејсбук)

Како каже план му је да остане у Новорусији и након рата, како би помогао обнови земље. Лусварђи такође каже да зна кроз шта је прошао народ у Србији током НАТО бомбардовања, и да му је познато да Срби помажу народу у Новорусији па шаље поруке подршке и захвалности. Који је ваш мотив да дођете у Донбас? Пре свега дошао сам због своје љубави према руском народу и њиховој култури. Поред тога разлог да овде дођем је и могућност да се након победе у пракси спроведу идеје четврте политичке теорије чији је творац Александар Дугин. На крају ово је борба против империјализма Америке и Европске уније. Већина доборовљаца који су се придружили про-руским снагама су из Европе, да ли знате неке друге доборовљаце који долазе ван континента? Да, управо у мојој јединици имамо људе који су дошли ван Европе, један саборац је из Колумбије, а други је дошао са острва у Пацифику Нове Каледоније. У медијима се појављују информације о ратним злочинима украјинске војске. Које су ваше информације са терена? Те информације су тачне, и добрим делом блокиране на западу. Украјинска војска, а нарочито њихови плаћеници убијају, муче цивиле, насеља се пљачкају. Без обзира што смо углавном заузети војним активностима добро су нам познати такви догађају и имамо информације о њима, зато смо и дошли овде како би то спречили. Шта се може очекивати од људи који се тако организовани да се у исто време боре под симболима Нацизма и ЕУ? Неки добровољци долазе у сменама од неколико месеци, други су ту за стално, да ли имате неки план колико дуго ћете остати? Овде остајем до победе или тренутка када ћу дати живот за слободу и заштиту цивила. Уколико преживим рат, мој план је да останем како би помогао у обнови земље. Тако да је план да останем веома дуго. Да ли желиш да пошаљете неку поруку нашим читаоцима у Србији? Ја се саосеђам са Србијом и њеним народом, познато ми је шта су Срби прошли на Косову и знам да помажу народу у Новорусији. Зато би хтео да пренесем захвалност и поручим да је Косово део Србије.
Прочитајте још о интернационалној бригади у Новорусији:НОВОРУСИЈА: Нови добровољци се прикључили француско-српској јединици!Виктор Лента: Ратовао сам у Авганистану, Чаду, Обали Слоноваче, а у Новорусији остајем до победе!Командант Перовић: Неће нас сломити српски закон!
Извор: Правда/ Драган Пилиповић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА