Најновије

Британиjа нуди помоћ Србиjи у спровођењу економских мера

ЛOНДOН - Премиjер Србиjе Aлександар Вучић састао се данас у Лондону са лидером Доњег дома британског Парламента Вилиjамом Хеjгом коjег jе обавестио о политичкоj и економскоj ситуациjи у Србиjи и региону и економским реформама коjе jе спровела српска влада.
Википедија

Википедија

- Желим да искористим економиjу као спону за регионално повезивање, нагласио jе Вучић. Хеjг jе поздравио мере фискалне консолидациjе, истакавши да jе економиjа од фундаменталног значаjа. Oн jе нагласио да Британиjа има велико искуство када су економске мере у питању и да може да буде од велике помоћи Србиjи. - Oд 2010. године Велика Британиjа jе смањила броj запослених у jавном сектору за 400.000, што jе довело до повећања броjа запослених у приватном сектору у наредне четири године за 2,1 милиона. Tо jе довело до наjмање стопе незапослености у последњоj децениjи, истакао jе Хеjг. Tема разговора била jе и регионална сарадња и потреба да кроз заjедничке проjекте дође до напретка региона Западног Балкана.
Прочитајте још:

ЕУ укинула санкције против Слободана Милошевића!

Вучић борави у посети Лондону током коjе се састати и са британским министром спољних послова филипом Хамондом и градоначелником Лондона Борисом Џонсоном. Премиjер ће учествовати и на екомонском самиту. Вучић jе синоћ одржао предавање на Лондонскоj школи економиjе (ЛСE), поручивши да будућност Западног Балкана неће више одређивати политика, већ економиjа. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА