Најновије

Порошенко крши споразум из Минска

Украјински председник Петар Порошенко одреаговао је на најаву шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова да ће Москва - у складу са споразумима из Минска - признати резултате избора у Доњецкој и Луганској Републици.
Порошенко (Фото: Званични Твитер профил)

Порошенко (Фото: Званични Твитер профил)

Не полемишући формално са Лавровом, Порошенко је - како се и могло очекивати - објавио да општи избори у ДНР и ЛНР, заказани за 2. новембар, „противрече споразумима из Минска“. Ово је утолико мање изненађење што се Порошенко огласио после разговора у Кијеву са америчким сенатором Џејмсом Инхофером. „Ти избори - нагласио је - немају ништа заједничко са протоколом потписаним у Минску 5. септембра. А још се и грубо разилазе са словом и духом тог протокола. Ти избори доводе у опасност сам мировни процес“.
Прочитајте још:Вођа култа који је има 21 супругу осуђен због силовања и инцестаЕУ прети: Оштро ћемо реаговати ако Мађарска уведе нови порез!
Порошенко је поновио ово што је говорио и последњих дана: „Избори у неким деловима Донбаса могу се одржати само по украјинским законима. Ако не буде тако - резултате гласања неће признати ни Украјина ни било ко у свету“. Иако је све ово наоко мирно, Порошенкове речи могу бити и образложење за одустајање Кијева од поменутог „протокола“ из Минска и обнову „антитерористичке операције“. Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА