Најновије

ПРЕОКРЕТ: Вашингтон наоружава Украјину!?

САД - Амерички сенатор Џим Инхоф, који је копредседник Комитета за оружје у Сенату САД, на данашњој конференцији за новинаре, рекао је да је током посете Кијеву од шефа Министарства одбране Украјине Степан Полторака  примио листу оружја које је потребно Украјини.
Џим Инхоф (Фото: politico.com)

Џим Инхоф (Фото: politico.com)

"Разговарао сам са министром одбране Украјине и тражио сам одређену листу оружја које им треба да се суочи са изазовима који постоје. Он ми је дао ову листу, па сам га дао у Комитету за наоружање у Сенату."- рекао је Инхоф. Садржај листе није навео, међутим, рекао је да ће његов одбор обезбедити брзо решење за питање снабдевања Украјине оружјем. Џим Инхоф верује да за опремање војске Украјине америчким оружјем не треба одобрење Сената, односно, да ову одлуку може донети председник САД.
Прочитајте још:Да ли Американци убијају Путина исто као Чавеза и Шешеља?!
"Такво оружје може се обезбедити без додатних законских решења, председник то може да уради, а ми ћемо га охрабрити да то и уради." - рекао је сенатор. Раније је Обамин кабинет одбацивао могућност наоружавања Украјине, али је Петар Порошенко недавно изјавио да је разговарао опет са Бараком Обамом на тему техничког опремања украјинске армије. У случају да дође до оваквог потеза Вашингтона, то би значило готово неизбежан војни конфликт Русије и САД, односно, то би било званичан улазак САД у украјински рат. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА