Најновије

Руси пустили више од 100 опкољених Украјинаца да се повуку

ЛУГАНСК - Више од 100 украјинских војника, који су од 15. октобра били опкољени на контролном пункту 32, у месту Смиле, око 15 километара западно од Луганска, данас се повукло на основу споразума са проруским снагама.
Новорусија (Фото: Новоросинформ)

Новорусија (Фото: Новоросинформ)

"Дали смо им ултиматум. То је била понуда коју нису могли да одбију. Отишли су са делом својих оклопних возила и камионима "урал", изјавио је Виталиј Кисељов, заменик министра одбране самопрокламоване Доњецке Народне Републике, преноси АФП. "Отпратили смо их до другог украјинског контролног пункта", рекао је Кисељов, истичући да је задовољан што је украјински командант одлучио да избегне даље проливање крви јер би, како је рекао Кисељов, "то било бескорисно у овом братоубилачком рату". Страховало се да ће и на овом контролном пункту доћи до крвопролића какво је било оно у Иловајску, у региону Доњецка, где је 108 уктајинских војника и још много више добровољаца погинуло у катастрофалном поразу након што су опкољени у августу.
Прочитајте још:Уједињене нације гласале против америчког ембарга КубиТурчинов: Неизбежно је да ћемо заратити са Русијом због Крима!
Украјинска војска је тврдила како опкољени војници имају адекватно снабдевање, али данас је армијски портпарол Андриј Лисенко објавио како је више од 10 војника умрло у Смилеу, а још двојица су убијена у недељу током покушаја да се опкољенима дотури вода. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА