Најновије

Сваки четврти Шпанац сиромашан

МАДРИД – Број грађана Шпаније који живе у сиромаштву увећан је за 4,4 милиона откако је земља пала у економску кризу и сада износи 11,7 милиона, што значи да испод линије сиромаштва живи сваки четврти Шпанац, наводи се у извештају хуманитарне организације Каритас.
Шпанија - сиромаштво хара!

Шпанија - сиромаштво хара!

Од тих 11,7 милиона људи, 77,1 одсто није запослено, а 61,7 одсто се бори да задржи кров над главом, преноси агенција Франс прес. Шпанија је средином прошле године почела да излази из рецесије уз постепени привредни раст, али и даље има стопу незапослености од 23,7 одсто, једну од највиших у индустријализованом свету. Влада у Мадриду за ову годину предвиђа економски раст од 1,3 одсто, након шестогодишње кризе која је државу довела на ивицу финансијског колапса.
Прочитајте још:Вучић у Лондону обећао да ће Србија бити водећа економска сила у региону!
„Економски раст сам по себи не доводи до једнакости. Јасно је да је у циљу борбе са сиромаштвом потребно ојачати социјалну заштиту. Тачно је да постоје програми и планови... али ти напори су апсолутно недовољни”, рекао је генерални секретар Каритаса Себастијан Мора, додајући да, према подацима Каритаса, готово пола милиона домаћинстава у Шпанији нема никакав извор прихода. Конзервативна влада премијера Маријана Рахоја спроводи најоштрије мере штедње откако се Шпанија вратила на пут демократије средином 1970-их, у циљу смањења огромног буџетског дефицита. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА