Најновије

Вођа култа који је има 21 супругу осуђен због силовања и инцеста

ЈЕРУСАЛИМ - Вођа култа у Израелу који је живео с више од 30 жена, Гоел Рацон, осуђен је у уторак на 30 година затвора због силовања, инцеста и других злочина.
Осуђен вођа култа (Фото: lidovky.cz)

Осуђен вођа култа (Фото: lidovky.cz)

Суд је у септембру прогласио кривим Рацона, мада га је ослободио оптужбе за држање у ропству. Дашњом пресудом окончан је поступак у случају који се појавио у јавности 2010. с детаљима Рацоновог култа. Суд је установио да је Рацон (64) имао најмање 21 "супругу", од којих су неке имале на телима имале истотевирано његово име и лик. Деца из тих односа добијала су имена по различтим варијацијама његовог имена Гоел што на хебрејском значи "спасилац". Израелски медији су пренели да су му "супруге" родиле више од 30 деце. Покретање поступака 2010. против Рацона, о којем је на израелској телевизији емитован и филм још пре хапшења, био је омогућен усвајањем закона против трговине људима.
Прочитајте још:ЦИА планира атентат на Путина, вођу моралног света?ЕУ прети: Оштро ћемо реаговати ако Мађарска уведе нови порез!
У документарцу емитованом 2009. на једном израелском телевизијском каналу наведено је да Рацон у својим становима држао 32 жене и 89 деце. Жене су, према полицији, радиле и Рацону предавале зараду. Он је, с друге стране, имао књигу правила, медју којима је била и забрана телефонирања без његове дозволе, а сваки пут кад не би учиниле оно што им је рекао, морале су да му плате казну, која је некада ишла и до 300 долара. Рацон је у филму навео да његове жене по слободној вољи живе с њим, а приказано је како га оне чешљају и хране. Неке од жена изјавиле су у документарцу да их је Рацон спасао од тешких животних околности. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА