Најновије

Бордел за избеглице!

БЕЧ - Због свакодневног прилива нових избеглица из Сирије и Ирака, Аустрију се нашла у проблему јер све теже налази места за прихват ових људи, па се држава сналази како зна и може. Група избеглица биће смештена у бивше борделе Штајерској и Горњој Аустрији.
За избеглице (Фото: salon.com)

За избеглице (Фото: salon.com)

У општини Вајтендорф на југу аустријске Штајерске, недалеко од границе са Словенијом, има места за 50 избеглица у некадашњем борделу „Студио 6“ . У неким од соба ове бивше јавне куће уз кревете се налазе хидромасажне каде. „Студио 6“ је затворен крајем септембра,због лошег промета! Његова власница ће убудуће од државе добијати 28.000 евра месечно надокнаде за смештај и исхрану 50 избеглица. Градоначелник Вајтерсдорфа није задовољан због пренамене овог објекта, јер се налази непосредно поред веома прометне саобраћајнице што није баш безбедно и може бити веома опасно за смештај породица са децом.
Прочитајте још:
И у горњеаустријском месту Шпитал на Пирну (Спитал ам Пyхрн), познатом горњеаустријском туристичком центру уз Национални парк Кречњачке Алпе (Калкалпен), избеглице ће бити смештене у објекат у којем је донедавно био ноћни клуб. Реч је о бившој „Штали зечица“ (Хасенсталл). У њему ће се "скућити" 30 избеглица, о којима ће се бринути хуманитарна орханизација Каритас (Царитас). Првобитна идеја да избеглице буду смештене у другом, већем прихватилишту у Шпиталу близу туристичког центра овог места је одбачена. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА