Најновије

БРАМЕРЦ: Доживотна робија за Караџића!

ХАГ - Главни тужилац Међународног кривичног суда за бившу Југославију Серж Брамерц изразио је уверење да ће бивши вођа босанских Срба Радован Караџић бити осуђен на доживотну робију.
Радован Караџић (Фото: ЈуТјуб)

Радован Караџић (Фото: ЈуТјуб)

Брамерц је за данашњи сарајевски “Дневни аваз” рекао да је задовољан количином и квалитетом оптужујућих доказа који су изведени током суђења Караџићу. Тужилац је изразио је жаљење што је Караџић био у бексту 12 година, због чега су жртве предуго чекале на задовољење правде. Брамерц је потврдио да ће тужилаштво настојати и да максимално убрза процес суђења Ратку Младићу како се не би догодило да умре пре него што му буде изречена пресуда. - Имам поверење да ће Секретаријат предузети све потребне мере да им омогући потребну заштиту - рекао је хашки тужилац. Према његовим речима, посебно је важно што је и откриће масовне гробнице Томашица код Приједора, уврштено у оптужнице против Караџића и Младића, “као још једна потврда размера почињених злочина у БиХ”. У гробници Томашића су до сада пронађени посмртни остаци више од 400 убијених Хрвата и Бошњака.
Прочитајте још:

ПОКРЕНУТА ПЕТИЦИЈА: Хоћемо назив улице у знак сећања на жандарма Стевана Синђелића

ШЕФ НИШКИХ ЖАНДАРМА: Сексом уцењивао колегиницу за посао!

Тужилац је подржао рад Међународне комисије за нестале особе (ИЦМП), према чијим подацима се у БиХ 13.000 особа и даље сматра несталим након ратних сукоба 90- тих година. Брамерц је поздравио декларацију коју су недавно потписали председници Хрватске, БиХ, Црне Горе и Србије, којом су се обавезали да ће подржати процес трагања за несталим особама. Најавио је да ће посетити БиХ у новембру ове године. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА