Најновије

Дачић: Нека дође и Обама 16. октобра!

На питање да ли је неко из међународне заједнице изразио негодовање Србији због посете руског председника, Дачић је рекао да је то унутрашње питање земље.
Дачић позвао и Обаму (Фото: ЈуТјуб)

Дачић позвао и Обаму (Фото: ЈуТјуб)

"То је ствар Србије. Можда на то неко не гледа благонаклоно, али то је унутрашње питање Србије", истакао је Дачић. Дачић је рекао да и други државници могу да дођу у Београд, али да је питање да ли они то желе и могу. "Немам ништа против да на годишњицу ослобођења Београда дође и амерички председник (Барак) Обама, али да ли ће да дође?! Немам ништа против ни да после 30 година дође британски премијер, али да ли ће да дође?! Немам ништа против, али за љубав је потребно најмање двоје", рекао је шеф српске дипломатије. Он је додао да су историјске чињенице да су ослобођење Београда предводили партизани и совјетска Црвена армија, и да историја не може да се мења.
Прочитајте још:
Шеф српске дипломатије Ивица рекао је и да Србија очекује да предстојећа посета председника Русије буде веома значајан догађај који има везе са обележавањем 70. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату. "Дошло је крајње време да славимо наше победе. Ми смо углавном славили своје поразе", истакао је Дачић на редовној месечној конференцији за новинаре о активностима Министарства спољних послова. Он је додао да је оформљена посебна група која се бави организацијом Путинове посете, а све координира Председништво, с председником Томиславом Николићем на челу. Руски председник Владимир Путин долази 16. октобра у посету Србији, где ће, између осталог, присуствовати војној паради поводом 70. годишњице од ослобођења Београда у Другом светском рату. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА