Најновије

СКАНДАЛ У НОВОМ САДУ: Храном се отровала 122 ученика у дому

НОВИ САД - Деца узраста од 15 до 19 година из Дома за ученике средњих школа „Бранково коло“ у Новом Саду отровала су се храном из домске кухиње. Симптоми су регистровани код 122 ученика, а седморо је задржано на лечењу на Клиници за инфективне болести.
Дом ученика средњих школа " Бранково коло" (фото: фејсбук)

Дом ученика средњих школа " Бранково коло" (фото: фејсбук)

Хитна помоћ - Све је почело у понедељак око 22 сата. Позвале су ме колегинице и рекле да имамо десетак случајева деце која имају бол у стомаку, повраћају и имају дијареју. Одмах су позвали Хитну помоћ. Број ђака с тегобама рапидно се повећавао - каже Стеван Филиповић, директор дома. Он каже да је тог дана на менију било више врста хране. - Имали смо поховану шницлу, батак, кобасице, грашак, пире-кромпир, шаргарепу на пари, купус салату и колач. Ја сам тог дана појео батак, карабатак и пире - каже он. Ипак, епидемија није проглашена иако је код више од стотину ученика констатовано да имају симптоме тровања. - Одмах је дошао др Младен Петровић са својом колегиницом и на том хитном састанку прво питање је било да ли смо и ми запослени тог дана јели што и деца. Сви смо рекли да јесмо, наравно, и ја, који стојим у реду с њима и чекам на оброк. Сви једемо исто, нема посебно за мене, а посебно за децу - објашњава директор и додаје: - Биле су нам све могуће инспекције у ванредној контроли. Нико није рекао да треба да затворимо објекат, већ да наставимо да радимо и спремамо храну као и до сада. Никаква епидемија није проглашена. Код куће Директор истиче да су о случају одмах обавештени родитељи, а по препоруци лекара, уз консултацију с лекарима са Инфективне клинике, препоручено је да сва деца која су имала лакше тегобе буду упућена на кућно лечење.
Прочитајте још:Синдикат здравства се буни због смањења плата!На протесту студената ударен радник факултета!
Др Туркулов: Сви повраћају и имају дијареју Весна Туркулов, управница Клинике за инфективне болести, потврдила је да се код њих налази седморо тинејџера. - Сви су сада у добром стању. Не знамо још да ли је узрок тровање храном - узорци су узети, а по симптомима личи на то, јер сви имају класичну слику тровања - бол у стомаку, повраћање и дијареју - каже она. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА