Најновије

Вук Бојовић добија улицу

JAГOДИНA - Градоначелник Jагодине Ратко Стевановић предложио jе Скупштини града да jедна улица у Jагодини понесе име недавно преминулог директора ЗOO врта у Београду и почасног грађанина Jагодине Вука Боjовића (1940-2014).
Вук Бојовић (принтскрин Јутјуб)

Вук Бојовић (принтскрин Јутјуб)

Стевановић у образложењу наоводи да "инициjативу покреће у име локалне самоуправе" и истиче да jе Боjовић "дао немерљив допринос изградњо ЗOO врта у Jагодини, од идеjе, савета, сугестиjа до поклона већег броjа разних животиња". - Tиме jе омогућио почетак рада ЗOO врта у Jагодини, због чега jе у знак захвалности и поштовања од стране Скупштине града добио и звање Почасни грађанин 2006. године, наводи Стевановић. Oтварање ЗOO врта у Jагодини, уз велику и несебичну помоћ Боjовића, представљало jе прворазредни догађаj не само за град Jагодину и Поморавски округ већ и за шире подручjе Србиjе, пре свега jужно од Београда, наводи Стевановић. - За допринос коjи jе дао да град Jагодина постане jош познатиjе место, не само по привредним потенциjалима већ као и туристичкло место у Србиjи, Боjовић заслужуjе да jедна улица у Jагодини носи његово име, истиче Стевановић. Стевановић предлаже да то буде улица у непосредноj ближини ЗOO врта у Jагодини, садашња улица Стевана Ивановића, коjа би променила назив.
Прочитајте још:

Гвозден Раденковић нови директор ЗОО врта!

Стевановић jе високи функционер Jединствене Србиjе, чиjи jе председник и председник Скупштине града Драган Mарковић - Палма и коjа има већину у Скупштини и нике не сумња да ће оваj предлог проћи. Седница Скупштине града jе заказана за 9.октобра у 10 сати. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА