Најновије

МАЛИ: Београђани спремите се, чека нас најтежа година у историји!

БЕОГРАД - Градоначелник Београда Синиша Мали најавио је данас да ће следећа година бити најтежа у историји главног града, јер ће морати да се врати 83 милиона евра главница и камата на кредите.
Градоначелник Београда, Синиша Мали (Фото: ЈуТјуб)

Градоначелник Београда, Синиша Мали (Фото: ЈуТјуб)

Он је рекао да је Град ове године остварио готово милијарду динара веће приходе од планираних и да ће максималном штедњом успети до краја године да исплати 9,5 милијарди неизмирених обавеза. - Изворни буџет Београда је око 500 милиона евра, што значи да ћемо морати да дамо готово 20 одсто буџета за отплату кредита. Зато и штедимо да би 2016. године били релаксирани према кредитима и каматама - рекао је Мали новинарима у Скупштини Београда, где је данас усвојен ребаланс буџета. Градоначелник је истакао да је реч о кредитима које је узимала претходна градска власт без разлога и образложења. - На добром смо путу да консолидујемо финансије до краја следеће године, рекао је Мали на седници Скупштине Београда Београда која је данас усвојила ребаланс градског буџета за 2014. годину. Укупна средства у градској каси планирана ребалансом износиће ове године 76,7 милијарди динара. Мали је истакао да се ребаланс буџета Београда можда први пут у историји ради пошто су остварени приходи већих од планираних. - До краја године преполовићемо буџетски дефицит са 20,25 одсто на 10,3 одсто - казао је градоначелник и додао да су буџетски приходи пројектовани на реалним основама, а да нису измишљени као пре, и да је уведена максимална штедња на свим новоима. Мали је истакао да капитални издаци и инвестиције у инфраструктуру неће трпети и да ће бити настављени инфраструктурни пројекти. - Од претходне власти наследили смо 15 милијарди динара обавеза, до краја године вратићемо скоро 9,5 милијарди обавеза, а до краја следеће године вратићемо и осталих 5,5 милијарди динара“. Смањили смо обим задужења за 2,4 милијарде динара, а расходи су смањени, док су повећани приходи - рекао је Мали. Како је објаснио, две милијарде динара, које је Град тражио од Републике, биће искоришћене за консолидацију Градског саобраћајног предузећа Београд. - Идуће године Граду неће бити потребна помоћ Републике - истакао је Мали. Град је, по његовим речима, у последњих неколико месеци помогао само две градске општине - Обреновац са 95 милиона динара, због поплава, и Лазареваца са 33,5 милиона, због олује.
Прочитајте још:

Председник општине Лучани одбио плату!

ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ: Улазак Тадића у Владу је забавна тема!

Испред Скупштине Београда у време одржавања седнице протестују власници тезги које су 23. августа ове године изгореле у Депоу у Булевару краља Александра. Они носе транспаренте "Вучићу, спаси нас", "Вратите нам радно место", звижде и узвикују "Гладни смо". Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА