Најновије

Скоро 2.000 полицајаца чува ЦГ гејеве

ПОДГОРИЦА - Учесници Параде поноса у Подгорици, заказане за 2. новембар, шетаће истом рутом као и прошле године јер је процена полиције да је траса од хотела "Црна Гора" до зграде старе владе најлакша за обезбеђење, а чуваће их 1.800 опремљених полицајаца.
(Бука.цом)

(Бука.цом)

Маршуту од 1.400 метара су  и ове године одредили у Оперативном штабу Управе полиције, који су се током првог "Прајда" у црногорској престоници уверили да је то најбоља деоница за безбедну шетњу учесника те манифестације. Оперативни штаб полиције већ је направио и план обезбеђења, према којем ће као и лани око 1.800 опремљених полицајаца бити распоређено у пет безбедносних прстенова у строгом центру Подгорице, али и делу града преко Мораче. Због високоризичног скупа, полиција ће у недељу држати и својеврсни "полицијски час”, па ће, како је планирано, сатима пре одржавања шетње за саобраћај бити затворене све улице у центру града. Подгоричком дневнику је у врху Управе речено да су у протеклих неколико дана добили и податке да се одређене групације и ове године спремају да насиљем испоље хомофобију.
Прочитајте још:

Терористички напад у Македонији, испаљени пројектили на зграду владе!

Хрватски војник се полио бензином и запалио на протесту усред Загреба

Прва Парада поноса у црногорској престоници одржана је 20. октобра прошле године и протекла је у знаку невиђених полицијских мера и жестоких сукоба полиције са противницима "Прајда". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА