Најновије

Столтенберг: НАТО опрезан поводом руских упада у ваздушни простор Европе

БРИСЕЛ - Генерални секретар Јенс Столтенберг изјавио је данас, поводом све учесталијих летова руских војних авиона у европском простору, да је Русија "подрила поверење", док је НАТО пред тим "снажан" и "опрезан".
Фото: Википедија

Фото: Википедија

Столтенберг који се у Атини састао с грчким званичницима, подсетио је на недавно "повећање" броја упада руских авиона под образложењем извођења маневара, у ваздушни простор Балтичког, Северног и Црног мора. - Морамо је (Алијансу) одржати снажном јер је та снага наш одговор, рекао је он. - Нисмо у Хладном рату, али Русија је значајно подрила поверење и оно што смо ми од краја Хладног рата покушали да створимо - кооперативнији и конструктивнији однос са НАТО, казао је Столтенберг у одговору на питање новинара.
Прочитајте још:

Руска порно-глумица скочила кроз прозор да би се спасила од силоватеља!

Седам воjника погинуло на истоку Украjине

НАТО је јуче саопштио да је извео више ваздушних операција ове недеље, пошто је регистровао интензивну активност руске војне авијације у европском ваздушном простору, коју је оценио као "опсежну" и "неуобичајену". Немачка канцеларка Ангела Меркел, са своје стране је изјавила да није забринута због учесталијих летова руских авиона и да се не дешава "велико нарушавање ваздушног простора". Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА