Најновије

Број жртава еболе се попео на 5 000

ЖЕНЕВА - Светска здравствена организација (СЗО) саопштила је данас да је епидемија еболе однела 4.951 људски живот од укупно 13.567 заражених у осам земаља широм света.
Ебола узела нове жртве (Фото: јутјуб принтскрин)

Ебола узела нове жртве (Фото: јутјуб принтскрин)

У најновијим подацима СЗО приметан је пораст смртних случајева за 31 у односу на податке од пре два дана, док је број укупних случајева оболелих смањен за 136, пренела је агенција Ројтерс. Највећи број инфицираних смртоносном хеморагичном грозницом отпада на три западноафричке земље - Гвинеју, Либерију и Сијера Леоне, али било је и спорадичних случајева у Нигерији и Сенегалу, која је сада проглашена за земљу без еболе, као и у Шпанији, САД-у и Малију. Либерија је најтеже погођена земља, али се може приметити пад ширења вируса, иако борба да се обузда епидемије ни издалека није добијена, наведено је из СЗО.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Погледајте како је руски акциони глумац пуцао по Доњецку!НАПЕТО: Јеврејски ектремисти покушали напад на Ал-Аксу!
Свих 83 здравствених радника у Шпанији који су били на посматрању због сумње да су заражени заразном болести завршили су први 21-дневни период инкубације, али други период 21-дневног надзора мора да прође, пре него што Шпанија може да буде проглашена за земљу без еболе, саопштено је из СЗО. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА