Најновије

Четири Хрватице промениле веру и ратују у Сирији!

Дневник Нове ТВ објавио је, позивајући се на неслужбене изборе, да се међу четири младе жене које се боре у Сирији и Ираку налази једна особа из Чаковца, а три из Загреба, преноси индеx.хр.
Хрватице приступиле џихадистима (Фото: Rudaw)

Хрватице приступиле џихадистима (Фото: Rudaw)

После вести да је у ваздушним нападима у Сирији рањена и 27-огодишња Хрватица, прва потпредседница Владе и министар спољних и европских послова Весна Пусић открила да се укупно четири хрватске држављанке налазе на подручју Исламске државе. Према неслужбеним информацијама једна од тих девојака је из Чаковца, а три су из Загреба. За сада је јавности познат само идентитет рањене 27-годишње Хрватице. "Податак је да су укупно четири жене на страни ИСИЛ-а, не у борби, дакле нису ишле као борци, већ су се удале тамо и живе с борцима ИСИЛ-а. Оне су на територији ИСИЛ-а, ми информације пратимо, имамо информације о њима путем наших служби и пратимо њихову евентуалну комуникацију с било киме у Хрватској. Хтела бих рећи да њихови родитељи имају већ довољно мука и брига тако да пледирам да их не узнемиравате превише јер са сигурносног становишта то је покривено, а о осталоме можете мислити како је. Дакле, сва четири случаја пратимо", рекла је министарка Пусић о овом случају.
Прочитајте још:Руски “мигови“ долазе на параду у Београд!Астронаути кажу да се дим и пожари у Украјини могу видети из свемира!
"Питање је ради ли се о женама које треба спасити или санкционисати?", јавно се запитала министрица Пусић. Наиме, за сада једино Велика Британија има јасну политику одузимања пасоша. Чланице Европске уније још се консултују око овог питања. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА