Најновије

На паради ће бити 2.600 војника!

БЕОГРАД - Улицама Београда продефиловаће 2.600 припадника Војске Србије, који ће носити заставе партизанских јединица и јединица Црвене армије, док ће небом летети 25 разних авиона, као и чувена руска акрогрупа "Стрижи", изјавио је данас Милован Дрецун из Организационог одбора за обележавање 70 година од ослобођења Београда.
2600 војника на паради (Фото: Вс.рс)

2600 војника на паради (Фото: Вс.рс)

Дрецун је у изјави за РТС рекао да је намера огранизатора да се парадом пошаље антифашистичка порука и порука мира. Према његовим речима у паради ће учествовати 11 ешалона са по 180 војника, а биће приказано и 180 различитих борбених система. "У облику поклона имаћемо учешће једне од најпознатијих светских акрогрупа "Стрижи" (из Русије), која ће летети на пет авиона "миг 29", рекао је Дрецун. Организациони одбор утврдио је пре неколико дана коначни програм прославе обележавања 70 година ослобођења Београда, која ће почети у петак 10. октобра и трајати до понедељка 20. октобра, а централне манфистације биће војна парада и свечана академија у част ослободиоцима Београда. У оквиру прославе биће свечано откривене спомен-плоче народним херојима Кочи Поповићу и Пеку Дапчевићу. Гост на паради биће руски председник Владимир Путин, који ће се, као и председник Србије Томислав Николић, обратити окупљенима.
Прочитајте још:Део српске интелигенције се додворава западним спонзорима и локалним тајкунимаРуски “мигови“ долазе на параду у Београд!
На позив СУБНОР-а Србије, гости Београда ће бити представници борачких организација Руске Федерације, Велике Британије, Француске, Белорусије, Украјине, Азербејџана, Италије, Бугарске, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Македоније. Током десетодневне прославе одржаће се бројне изложбе и догађаји које су припремили Библиотека града Београда, Музеј ПТТ, Музеј историје Југославије, "Београдска тврђава", Музеј града Београда, Завод за заштиту споменика културе, "Југословенска кинотека", Дом омладине Београда и "Сава" центар. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА