Најновије

Израелци пујдају дивље свиње на Палестинце

РАМАЛА - Председник палестинске самоуправе Махмуд Абас, оптужио је Израелце да користе дивље свиње у сукобу са Палестинцима на Западној обали.
Ново "еколошко" оружје - дивља свиња (Фото: Фрееимагес)

Ново "еколошко" оружје - дивља свиња (Фото: Фрееимагес)

Абас је оптужбе изрекао на конференцији у Рамали, граду у ком скоро свакодневно долази до трзавица између Арапа и Јевреја. Прошле недеље јеврејски досељеници су запалили палестинску кућу, гађајући је молотољевљим коктелима, а све је више и антипалестинских графита на зидовима у самом граду. "Сваке ноћи пуштају дивље свиње на нас", оптужио је Абас Израелце и упитао, 'Зашто то раде?'. Оптужбе о употреби дивљих свиња као оружја застрашивања нису нове. И раније су Палестинци тврдили да израелска војска и досељеници користе ове животиње како би застрашили палестинске фармере и уништили њихове усеве.
Прочитајте још:Дискриминација: Израел доноси закон по коме национална права имају само Јевреји!
Ипак, у истом говору Абас је позвао на изградњу мостова љубави, уместо расистичке безбедносне ограде подигнуте између две заједнице на Западној обали. Израелци су Абасове оптужбе одбацили као неосноване, назвавши их 'глупостима', пише Индипендент. Извор: Јутарњи лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА