Најновије

Николић: Србија нема непријатеље

БЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић изјавио је данас да Србија нема непријатеље и сарађује са свима који то искрено желе и који у тој сарадњи са нама разговарају као са
Томислав Николић (Фото: ЈуТјуб)

Томислав Николић (Фото: ЈуТјуб)

„То је та државничка стратегија којој смо посвећени да наша јединстевна позиција раскрснице никада више не буде повод за сукоб и да је истакнемо као своју предност, изграђујемо у свести Европе и света као природно сусретање различитости, добронамерну кућу на путу у којој се сарађује договара, граде пријатељства и остварују зајденички интереси” рекао је Николић на стратишту у Јајинцима. Он је истакао да добросуседске односе у региону, Европи и свету Србија гради као савесна и ка будућности окренута зајденица мртвих, живих и будућих. „Мртви нас уче - будућима смо посвећени”, поручио је председник Србије.
Прочитајте још: Пајтић: Нећу се 2016. године кандидовати за премијера Војводине
Према његовим речима сећање на град невино страдалих овде у Јајинцима чуваћемо заувек. „Њихово страдање је део нашег колективног памћења, историсјки ожиљак на души и државе и друштва који нас обавезује да у име свих невино мучнеих и убијених Срба, Јевреја и Рома останемо онај део свести и савести човечанства који чини све да се овакви злочини ма где у свету не понове”, подвукао је Николић. Како је рекао ако ико има право да опомиње у име невино страдалих и да позива свет на мир, разум и помирење онда је то Србија. „Чинимо то поносни на претке одгворни према потомцима”, подвукао је председник Србије. Он је подсетио да је српски народ бранио и одбранио себе доводећи се на ивицу биолошког опстанка и навео да је Октобар посебан месец прошаран тугом и срећом као и читава наша историја. Носимо рану на души, опомену и сећање Председник Србије Томислав Николић данас се, на комеморативној свечаности у Спомен-парку Јајинци код Београда, уписао у спомен књигу. „И да све нестане, и да сви забораве, ми носимо рану на души, опомену, сећање и поштовање, иначе не би били Срби”, написао је Николић.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА