Најновије

Пајтић: Нећу се 2016. године кандидовати за премијера Војводине

НOВИ СAД - Председник покраjинске владе Боjан Паjтић изjавио jе у интервjуу Танјугу да се неће кандидовати за председника воjвођанске владе на наредним покраjинским изборима коjи би требало да буду одржани 2016. године.
Бојан Пајтић (Фото: Фото сервис ДС)

Бојан Пајтић (Фото: Фото сервис ДС)

Паjтић, коjи jе и председник Демократске странке, рекао jе да jе сасвим довољно то што jе на месту председника покраjинске владе био у три мандата и да мисли да има доста квалитетних људи коjи ту функциjу могу да преузму. "Пролеће 2016. године биће сасвим другачиjе доба и период када ће бити сасвим другачиjе расположење огромне већине грађана, него што jе то можда било само пре неколико месеци и немам никакву дилему око тога да ће неко из демократске странке бити поново председник покраjинске владе", рекао jе Паjтић. Oн сматра да ће слична коалициjа каква jе сада бити и после избора 2016. године те да ће и тада ДС бити владаjућа странка у Покраjини, али са другачиjим персоналним саставом.
Прочитајте још: Свет на самој ивици „нафтног рата“
По Паjтићевим речима коалициjа коjа jе изабрана на изборима 2012. године у AП Воjводини има и право и намеру да до 2016. године обавља посао за коjи jе на изборима добила мандат од бирача. Kада jе реч о преговорима коjе воде ДС, Лига социjалдемократа Воjводине и Нова демократска странка, о реконструкциjи покраjинске владе, Паjтић jе рекао да jе током тих разговора постигнут висок степен сагласности о питањима коjа су принципиjелна и програмска и коjа се односе на рад владе, а да ће се о ресорима и персоналним решењима разговарати наредних дана. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА